SENDİKA
Giriş Tarihi : 08-12-2018 12:46   Güncelleme : 08-12-2018 12:58

İlkokul müdiresine zorunlu bağış gözaltısı

Bursa, Nilüfer’deki Emir-Koop İlkokulu Müdiresi B.Z. ''Velilerden zorla bağış alma ve paraların verimli yerlerde kullanmadığı'' iddiasıyla Bursa Emniyeti Mali Şube ekiplerince gözaltına alındı. Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, ''Okul müdiresinin, 'öğretmen seçme gibi nedenlerle' yüksek miktarda zorunlu bağış alındığını kamuoyuna duyurmuştuk'' dedi.

İlkokul müdiresine zorunlu bağış gözaltısı

Sözcü'den Halil ATAŞ'ın haberine göre; Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Emir-Koop İlkokulu Müdiresi B.Z. “Velilerden zorla bağış alma ve paraların verimli yerlerde kullanmadığı” iddiasıyla Bursa Emniyeti Mali Şube ekiplerince gözaltına alındı. Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona konuyla ilgili “Bursa’da eğitim-öğretim yılı başlarında Emir- Koop İlköğretim Okulunda, öğretmen seçme gibi nedenlerle yüksek miktarda zorunlu bağış alındığını kamuoyuna duyurmuştuk. Velilerin, zorla alınan bu bağışların verimli kullanılmadığı yönünde şikayetleri vardı. Okul müdiresi 2 gündür mali şube de gözaltında” dedi.

EKİM AYINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

“Umuyoruz ki eğitim camiasının başını öne eğecek bir sonuçla karşılaşmayız” diyen Özkan Rona sözlerini şöyle sürdürdü “Eğitim öğretimin başladığı Eylül ayında okullarımızda kayıt-öğretmen seçme gibi nedenlerle yüksek miktarlarda zorunlu bağış alındığını kamuoyu gündemine taşımıştık. Üstelik velilerden bağış adı altında zorla alınan bu paraların verimli kullanılmadığını da ifade ederek Emir – Koop İlkokulu’na dikkat çekmiştik. Bu gelişmeler üzerine ilgili okul müdürü hakkında Ekim ayında soruşturma başlatılmış, konuyu gündeme getirmemiz nedeniyle ifademize başvurulmuştu. İfademizde, yürütülen soruşturmada okul aile birliği hesaplarının da incelenmesini talep etmiştik. Dün ise bu okulun müdürünün Mali Şube ekiplerince gözaltına alındığı kamuoyuna yansıdı. Hukukun evrensel ilkelerine, herkesin suçluluğu kanıtlanıncaya kadar suçsuz olduğuna inanıyoruz.”

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri