SENDİKA
Giriş Tarihi : 07-12-2018 11:39   Güncelleme : 07-12-2018 11:39

Eğitim İş: Sınav Görevlerindeki Hukuksuzluğu Yargıya Taşıdık

Eğitim İş Sendikası Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada;Meb tarafından yapılan sınavlarda öğretmenlere soruşturma sonucunda bir yıl ceza verildiği yıl puan verilmesinin hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Eğitim İş: Sınav Görevlerindeki Hukuksuzluğu Yargıya Taşıdık

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezi sınavlarda görev alan öğretmenlerin (kendilerinden kaynaklanan ya da kaynaklanmayan) en basit kusurlarında;

  • Disiplin soruşturması
  • Bir yıl sınav görevi verilmemesi uygulaması,

Şeklindeki cezalandırmaların yanı sıra, bir yıl boyunca (ceza nedeniyle) görev alınmayan sınavlar için de ortalama puan eklenmesi uygulaması yapılmaktadır. Sınav görevleri en az puanı olan öğretmenden başlanarak verilmektedir. Öğretmenler; görev alınamayan dönemde puan verilmek suretiyle ceza süresi sona erdikten sonra da sınav görevi alamamakla karşı karşıya kalmaktadırlar.

Bir yıl boyunca cezalı durumda olduğu için görev alamayan öğretmene görev almadığı dönem (sınavlar) için puan verilmesi hukuksuzluğunu yargıya taşıdık.

Burada adeta üç çeşit cezalandırma söz konusudur ki hukuken bir kişinin aynı fiilden birden fazla cezalandırılması mümkün değildir.

Yargıya taşıdığımız konuya ilişkin bir karar çıkması halinde ayrıca paylaşılacaktır.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri