REHBERLİK
Giriş Tarihi : 06-12-2018 00:49   Güncelleme : 06-12-2018 00:58

Dünyanın En Başarılı İş İnsanları Bu 4 Şeyden Uzak Duruyor!

Başarılı insanların bazı ortak özellikleri vardır. Örneğin enerjilerini boşa harcayarak kendilerini hedeflerinden uzaklaştıracak şeylerden uzak dururlar.

Dünyanın En Başarılı İş İnsanları Bu 4 Şeyden Uzak Duruyor!

"Enerjini harcadığın şeyler, yaşam kaliteni tanımlar."

Çoğu, enerjisini doğru kullanmaya çalışır ve kendisine faydası olmayacak şeyleri hayatından çıkarmaya çalışır.
İş dünyasında yüksek başarıyı yakalamış insanların, enerjilerini korumak adına kaçındığı bu 4 şeye bakalım:

1) Kin tutmak

"Hayat uzun süre kin tutmak için çok kısa" —Elon Musk

Olumsuz duygular, zihnimizi olumlu duygulara kıyasla çok daha fazla yorar. Eğer zihniniz sürekli kin, garez, kıskançlık gibi olumsuz düşüncelere takılırsa, enerjiniz gittikçe düşecek ve önemli olan şeylere odaklanmanız zorlaşacak demektir.
Oprah Winfrey ve Bill Gates gibi başarılı insanlar, hayatlarında her zaman doğru yoldan gitmenin öneminin altını çizmiştir. Röportajlarında her zaman olumlu düşüncelere bağlı kalmayı ve pozitif olmayı önermişlerdir.

"Zayıf insanlar intikam alır. Güçlü insanlar affeder. Zeki insanlar görmezden gelir." – Albert Einstein


2) Küçük ve sınırlı düşünmek

Richard Branson ve eşi, uçakla Porto Riko'ya gidecekken bulundukları uçak seferi iptal olur. Yüzlerce yolcu şikayet edip söylenirken Richard Branson'ın aklına bir fikir gelir:
Branson, aynı rotadan giden bir uçak arar. Mevcut uçaktaki yolcuları alabilecek büyüklükte bir uçağı bulduğunda ise kiralar ve 39 dolardan uçaktakilere koltuk bileti satar.
Büyük ve yaratıcı düşünmek çoğu başarılı insanın ortak noktasından biridir. Bu da sınırları kaldırarak oluşur.

"Yaratıcılık, noktaları birleştirmektir." – Steve Jobs


3) Şikayet etmek ve başkalarını suçlamak

Başarılı insanlara baktığımızda, şikayet etmek yerine olaylara uyum sağladıklarını; bir problem gördüklerinde, çözüm odaklı düşündüklerini gözlemleriz. Bunun sebebi şikayet etmek ve bir suçu başkalarının üstüne atmanın kısa vadede de uzun vadede de hiçbir faydası olmamasıdır.

"Liderler zamanlarının yüzde 5'ini problem üstüne, yüzde 95'ini çözüm üstüne düşünerek harcarlar." – Tony Robbins


4) Rahata alışmak

Dinamik yaşamak ve sürekli yeni şeyler deneyerek risk almak, çoğu başarılı insanın sahip olduğu bir özelliktir. Kendilerini rahat hissettikleri anda, sahip olduklarını kaybetme riskini alıp tekrar rahatsız olma hissi onlarda bir çeşit refleks olmuş gibi de denebilir.
Elon Musk'ın SpaceX'i kurması da aynı bu hikayeye dayanıyor. Bilgi sahibi ve uzmanlığı olmadığı konularda bir girişim yapmak ve bu konuda çok büyük paralar harcamak kendisini rahat hissetmek isteyen insanın değil, hayalini gerçekleştirmek isteyen insanın yapacağı bir hamledir. Elon Musk kendisine şöyle bir telkinde bulunsaydı bütün bunlar gerçek olur muydu? "Bu işlere hiç girmemeliyim çünkü elektrikli arabalar ve yeniden kullanılabilir roketler konusunda  uzman değilim."
Yeni mücadeleler ve öğrenecek yeni şeyleri kovalamak başarılı insanların rahat ve tekdüze bir yaşama tercih ettiği bir hayattır.
ceotudent.com - Eren Cicibıyık
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri