OKUL
Giriş Tarihi : 02-12-2018 23:09   Güncelleme : 02-12-2018 23:37

'Bilişim Bölümü' öğrenci ve velileri ayaklandı. İşte nedeni...

Samsun'da 'Bilişim Bölümü' öğrencileri ayaklandı. İlk olarak Tekkeköy İlçesi'nde bulunan Ali-Emine Kahvecioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bilişim Teknolojileri alanının kapatılması için Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verdi.

'Bilişim Bölümü' öğrenci ve velileri ayaklandı. İşte nedeni...

Şimdi de Samsun'un İlkadım İlçesi'nde okulların 'Bilişim Bölümleri' kapatılarak ilçe dışında bir okulda toplanılmasına karar verilmesi üzerine öğrenci ve velileri başta olmak üzere öğretmenlerde karara isyan etti.
Bu konuyla ilgili araştırma yapan samsunhurhaber.com ekibi eğitimciler ile konu üzerinde bilgi topladı. Kısa bir süre önce Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde okul müdürüne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından baskı yapılarak Meslek Lisesi'nde Bilişim Bölümü kapattırılmaya çalışılmıştı.
 
Bu durum Tekkeköy İlçesi'nde bir okulla sınırlı değil anlaşılan. Görünen o ki İl Milli Eğitim Müdürlüğü Samsun genelinde ve İlkadım İlçesi'nde çağın en gereksinimli bölümlerinden olan Bilişim Bölümlerini kapatmayı kendisine hedef koymuş. 20 Kasım Salı günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü başkanlığında Meslek Lisesi Müdürleri toplanmış burada ilçe merkezinde olan meslek liselerinin bilişim bölümlerinin kapatılıp öğrencilerin yürüme mesafesindeki okullarından alınıp ücretli servislerle gitmek zorunda kalacakları ve ilçe merkezi dışındaki bir okulda toplanması kararı alınmıştır.
 
ÖĞRENCİ VE VELİLERİ ZOR DURUMDA BIRAKILIYOR
 
Peki aile olarak genel itibariyle geçimini zor sağlayan insanların Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un taşımalı eğitime karşı olduğu söylemi henüz tazeliğini korurken böyle bir İl Milli Eğitim emri vakisiyle 300 TL yi bulan servis ücretine maruz bırakılması revamıdır. Öğrencileri bulundukları ve adapte oldukları okullarından koparıp yeni bir ortama hiç tahmin etmedikleri şekilde atılmaları eğitim öğretim bakımından ne kadar tutarlıdır.
 
BİLİŞİM BÖLÜMÜ NEDEN KAPATILMAK İSTENİYOR!
 
Kız Meslek Lisesi olduğu için burada okumayı tercih eden öğrenci ve ailelerine karma eğitim dayatılması nasıl açıklanacaktır. Meslek Liseleri'nde öğrencinin tercih etmediği ve güncelliğini yitirmiş bölüm varken çağın gereksinimlerini en çok sağlayan ve gelecek vaat ettiğini için bulundukları her okulda öğrencilerin en çok tercih ettiği alan olan bilişim alanı özellikle ve bütün meslek liselerinden neden kaldırılmak istenmektedir.
 
MİLLİ EĞİTİMİ MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPMALI!
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın en önemli hedeflerinden birisi olan meslek liselerini canlandırma ve işlevselliğini artırmakken meslek liselerinin en tercih edilen bölümünün kapatılmasıyla meslek liselerinin tamamen boşalacağı gerçeği nasıl izah edilecektir.  Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Vizyon Belgesinde öğrencilerin artık 8. Sınıfta alan tercihi yapacağı ve 9. Sınıfta alan derslerine başlayacağı maddesi eklenmişken ve öğrencilerin en çok bilişim bölümünü tercih edip meslek liselerine canlılık katacakken Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Vizyon Belgesinde de bahsettiği Bakanlık politikasına karşı çıkarcasına önümüzdeki yıl bu vizyon belgesi uygulamaya geçmeden İl Milli Eğitim Müdürlüğü apar topar neyin önünü kesmeye çalışmaktadır.
 
BAKAN ZİYA SELÇUK'UN BİLGİSİ VAR MI?
 
Yine Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Vizyon Belgesinde bahsedilen ve bizzat Bakan Ziya Selçuk'un sadece meslek lisesine değil bütün liselere uygulama atölyeleri kuracağız ki öğrenci becerileri artsın söylemi ortadayken bilişim atölyelerinin ortadan kaldırılmaya çalışılmasıda cevap bekleyen bir soru işaretidir.  Bir öğrencinin meslek lisesini seçmesindeki en önemli nedenlerden biri olan bilişim alanı meslek liselerinden kaldırılarak buraları tercih etmeyen öğrenciler başka rağbet görmeyen okullara mı kaydırılmaya çalışılacaktır.
 
GİZLİ TUTULMASI HAKKINDA BASKI YAPILIYOR
 
Son olarak en önemlisi böyle bir kararı İl Milli Eğitim Müdürlüğü işin uzmanı Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine sormadan, gizli tutarak hatta bu toplantıya katılan okul müdürlerini konunun gizli tutulması hakkında baskı yaptığı gerçeğini işin merkezindeki öğretmeni, öğrenciyi ve veliyi hiç dikkate almadan zorlamayla yaptığını nasıl izah edecektir.
 
Bekir DURAN – İpek MURZOĞLU (samsunhurhaber.com/)

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri