ZİYA SELÇUK
Giriş Tarihi : 22-11-2018 11:36   Güncelleme : 22-11-2018 20:27

Bakan Selçuk Açıkladı: Öğretmenlerin Uygulayacağı Yeni Bir Sınav Daha Geliyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak üzere dört beceride yeterlilikleri ölçmeye yönelik Türkçe sınav yapmak için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Bakan Selçuk Açıkladı: Öğretmenlerin Uygulayacağı Yeni Bir Sınav Daha Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak üzere dört beceride yeterlilikleri ölçmeye yönelik yeni bir Türkçe sınavı yapılacağını açıkladı.
 
Selçuk, Bakanlık olarak ölçme ve değerlendirme süreçlerini sürekli iyileştirmek ve yeni yaklaşımları kullanmak istediklerini belirtti.
 
Selçuk, "Özellikle Suriyelilere yönelik Türkçe öğretiminde bu sınavları kullanmayı planlıyoruz. Daha sonra öğrencilerimizin ana dil becerilerini ölçmek için de yaygın bir şekilde kullanacağız. Ölçemediğimiz süreçleri iyileştiremeyiz. Dille ilgili dört beceriyi birlikte ölçeceğiz ve değerlendireceğiz. Bu amaçla 81 ilimizdeki mevcut elektronik sınav merkezlerimizi kullanacağız. Ayrıca tüm illerimizde ölçme ve değerlendirme merkezlerimizin kurulumunu bu yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Bu merkezlerimizi de bu süreçte aktif kullanacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri