SPOR
Giriş Tarihi : 31-10-2018 21:15   Güncelleme : 31-10-2018 21:37

Bakanlıktan şok karar! Sporda altyapı çöktü!

Gençlik ve Spor Bakanlığı okul sporlarında daha önceden ulusal çapta yapılan küçükler kategorisini ve B gençler Basketbol ve Voleybol branşlarını mahalli olarak yapma kararı aldı.

Bakanlıktan şok karar! Sporda altyapı çöktü!

Yıllardır Milli Eğitim Bakanlığının bünyesinde beden eğitimi öğretmenleri (OBESİD) tarafından yapılan okul sporları müsabakaları Gençlik ve Spor Bakanlığı'na geçtikten sonra çöküşe geçti! Geçen iki üç yıldır beden eğitimi öğretmenlerine, antrenörlere ve hakemlere ödeme yapmayan GSB, küçükler kategorisini ve B Gençler Basketbol ve Voleybol branşlarında skandal karara imza attı.

KÜÇÜKLER VE B GENÇLER VOLEYBOL VE BASKETBOL BRANŞLARINDA MÜSABAKALAR ULUSAL YAPILMAYACAK!

Gençlik ve Spor Bakanlığı okul sporlarında daha önceden ulusal çapta yapılan küçükler kategorisini ve B gençler Basketbol ve Voleybol branşlarını mahalli olarak yapma kararı aldı. Yıllarca emek veren ve il dışı müsabakalarla sporun çocuklar üzerinde etkisi arttıran ulusal maçlar küçükler kategorisinde ve B gençler Basketbol ve Voleybol branşlarında artık yapılmayacak.

BU KARAR İLE SPORDA ALTYAPI BİTMİŞTİR!

Sitemize bu konuda tepkilerini dile gtiren beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler:  "Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın aldığı kararla "Okullar sporun alt yapısıdır" cümlesinin üstü çizilmiştir. İllerinde birinci olup il dışı heyecanını yaşamak isteyen öğrenciler artık bu heyecanı yaşayamayacak. Alınan karar beden eğitimi öğretmenlerinde, antrenörlerde ve öğrencilerimizde kırgınlık yaşatmıştır. Öğretmenler, antrenörler ve öğrenciler adeta yıkıldı. Ülkemizde zaten alt yapı sorunları bulunmakta ve bu alınan kararla da alt yapı sorunları giderek büyüyecektir. Öğrenciler derslerden spora vakit ayıramıyor. Bizler antrenmanlara zorla getirdiğimiz öğrencileri artık antrenmanlara bile getirecemeyeceğiz"

GEÇEN YIL GELEN TEPKİLER ÜZERİNE GSB GERİ ADIM ATMIŞTI!

Geçen yılda sadece küçükler kategorisini mahalli yapma kararı alan Gençlik ve Spor Bakanlığı gelen tepkileri haklı bularak geri adım atmış ve tekrar küçükler kategorisi ulusal yapma kararı almıştır. Amacı spor kültürü oluşturmak isteyen bir kurumun bu kararı alması beden eğitimi ve spor camiası tarafından tepki çekti.

GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜKLERİ KAPATILSIN! 

Okul sporları gibi önemli müsabakayı yapamayacaksa o zaman Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri kapatılsın! Çoğu illerde belediyeler zaten il içi müsabakalar düzenliyor. Eğer okul sporlarında il dışı müsabakalar olmayacaksa okul sporları belediyelere devredilsin ve Gençlik Spor İl Müdürlükleri de kapatılsın! Zaten görevlerini yerine getiremeyen müdürlüklerin bir anlamı kalmıyor. Maçları federasyonlar yapıyor, okul müsabakalarını beden eğitimi öğretmenleri düzenliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ne yapıyor!

SPOR KÜLTÜRÜ NASIL OLUŞTURULACAK!

Bedenegitimi.gen.tr Genel Yayın yönetmeni Kerem BALYEMEZ: "İlkokullarda beden eğitimi dersinin ve öğretmeninin olmamayışı ülkemizde alt yapı konusunda ciddi sorunlar doğururken alınan bu kararla artık spor kültürünün oluşutulması imkansız hale gelmiştir. Öğrenciler artık spordan iyice uzaklaşmış olacaktır. Bu yanlış karardan biran önce dönülmelidir." 

Gençlik ve Spor Bakanlığının küçükler kategorisini ve B gençler Basketbol ve Voleybol branşlarını mahalli olarak yapma kararına beden eğitimi öğretmenlerinden tepki geldi. Sitemiz üzerinden tepkilerini dile getiren beden eğitimi öğretmenleri, bu karar ile öğrencilerin heveslerinin kırıldığını ve illerde müsabakalara katılmayacaklarını dilegetirdiler. 

PARALAR STADYUMLARA VE GENÇLİK KISMINA MI HARCANDI?

Gençlik Spor Bakanlığı aylardır ödeme yapmamasından dolayı akıllara gelen ilk soru bu oldu? Her ile stadyum projesiyle milyonlar harcarken, sporun asıl emekçileri mağdur edildi! Stadyumlar yapılsın gayet güzel fakat okullara neden spor salonları yapılmıyor, neden spor ödeneği gelmiyor? Halbuki sporun temeli alt yapılardır, okullardır. Okulların salonu yok, bahçesi yok, malzemesi yok, okullar da spora önem yok, stadyum yapsanız nolur yapmasanız nolur? Spor kültürü oluşmadıktan sonra stadyumlar böyle boş kalır. Harcanan paralar hava da kalır.

TASARRUF TEDBİRLERİ SADECE OKUL SPORLARINA UYGULANDI!

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri il dışı okul sporları müsabakalarına giden beden eğitimi öğretmenlerine, müsabakalarda görev yapan hakemlere ve kurslarda görev yapan fahri antrenörlere bir yıldır ödeme yapmadığı ortaya çıktı. Sitemize gelen şikayetlerden yola çıkarak sosyal medya üzerinden araştırma yaptık ve üyelerimizin bir çoğunun ödemeler konusunda sıkıntı yaşadığını gördük. Diğer harcamalardan ise gerikalmadıkları görülmektedir. 

BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNDEN VE ANTRENÖRLERDEN OKUL SPORLARINDA BÜYÜK FEDAKARLIK!

İl dışı okul sporları müsabakalarına katılmak için nakit avans almaya giden beden eğitimi öğretmenleri illerin Gençlik Spor Hizmetleri görevlileri tarafından ödenek yoktur denilip, geldiğinizde alırsınız cümleleriyle karşı karşıya kaldılar. Bunun üzerine çocukları müsabakaya götürmek için ya kredi çektiler ya da kredi kartlarından harcama yaptılar. Bir çok beden eğitimi öğretmeni en az 5 bin tl masraf yaptığı bazılarının ise bir çok gruba giderek 30 bin tl ye kadar harcama yaptığı ortaya çıktı. Bir çok beden eğitimi öğretmeni kredi kartlarını ödemekte zorluk çektiği için mağdur oldular. 

 

LİG HEYETLERİNİ ARAR OLDUK!!!

Sitemize konuşan beden eğitimi öğretmenler, okul sporlarını 2012 e kadar beden eğitimi tarafından düzenleniyordu ve bu şekilde sorunlar çıkmıyordu. Gençlik ve Spor Bakanlığı na geçtikten sonra okul sporları ile ilgili bir çok sorun çıkmaya başladı. Paralarımız ödenmiyor, müsabakalara gereken ilgi yok. Muhatap alacağımız kimse yok. Herkes topu birbirine atıyor. MEB yetkilileri GSB ye, GSB yetkilileri MEB e. 

GELEN TEPKİLERDEN BAZILARI

Kaynak: bedenegitimi.gen.tr

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri