GÜNDEM
Giriş Tarihi : 18-10-2018 09:12   Güncelleme : 18-10-2018 09:13

Trafik cezalarını artıran teklif kabul edildi... İşte yeni cezalar

Önceki gün TMMM Meclis Başkanlığı’na verilen trafik kazalarını önlemeye yönelik yasa teklifiyle para cezaları arttırılırken, ehliyet ve araca el konulması ile psikiyatrik denetim gibi yaptırımlar da getiriliyor.

Trafik cezalarını artıran teklif kabul edildi... İşte yeni cezalar

Önümüzdeki hafta Meclis’ten çıkarılması planlanan teklife göre, trafikte tehlikeli hareketleri yapanlara 5 bin 10, makas atan, çakar, siren ve abartılı egzoz kullanana 1002, direksiyon başında cep telefonu kullanana 235 lira idari para cezası verilecek.

Diğer taraftan trafikte geçiş üstünlüğü ise yayalara geçiyor. Yaya geçidinde geçiş üstünlüğü yayaya veriliyor. Yaya ayağını yaya geçidine attığı andan itibaren, sürücüler durmak zorunda kalacak. Buradaki sorumluluk sürücülere verilirken, bu karara uymayan sürücülere 488 lira ceza uygulanacak.
 
ÇAKAR LAMBA VE SİREN SESİNE BİN LİRA CEZA

Hazırlanan teklifte hedefin vatandaşın güvenli bir şekilde seyahat etmesini sağlamak, can kayıplarını önlemek, trafik güvenliğini sağlanması olduğu ifade edilirken, trafik cezalarına yönelik yenilikler getirildiği kaydedildi.

Mevzuatta belirlenenlerin dışında çakar lamba ve siren gibi ışıklı veya sesli uyarı işareti veren cihazları kullananlara 1002 lira para cezası da uygulanacak.

Sürücü araç sahibi değilse, tescil plakasına da aynı miktarda ceza tutanağı düzenlenecek.
 
PSİKİYATRİK DENETİM GELİYOR

Kırmızı ışık ihlali yapan ve sesli işaretlere uymayan sürücülere 235, diğer trafik işaret ve kurallarına uymayan sürücülere ise 108 lira para cezası verilecek. Son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren, geriye doğru bir yıl içinde kırmızı ışık
3 kez ihlal ettiği saptanan sürücülerin belgelerine ise 30 gün süreyle el konulacak.

Aynı yıl içinde kırmızı ışık kuralını ikinci kez 3 defa ihlal edenlerin sürücü belgelerine 45 gün, 3 ya da daha fazla ihlal ettiği saptananların sürücü belgelerine de 60 gün süreyle el konulacak.

Aynı yıl içinde 2 ya da daha fazla sürücü belgesi alınanlar, sürücü belgesini geri almak için psiko-teknik değerlendirmeden ve psikiyatri uzmanının muayenesinden geçirilecek.

Kaynak: erdekdogus

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri