SENDİKA
Giriş Tarihi : 09-10-2018 22:28   Güncelleme : 09-10-2018 22:28

İl-İlçe MEM’ler Tüm Sendikalara Eşit Davranmalı

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ Mersin-Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürünün BİR SENdika temsilcisi değişiminden dolayı yaptığı paylaşımı eleştirdi ve sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

İl-İlçe MEM’ler Tüm Sendikalara Eşit Davranmalı

ÖĞRETİCİ yaptığı açıklamada yönetici koltuğunda oturanların daha önce hangi sendika üyesi, yöneticisi olursa olsun o koltuklarda her sendikaya ve her eğitimciye eşit davranması gerektiğini ifade etti.

İşte açıklamalar:
 
1-Dün bir ilçe milli eğitim müdürü malum sendikanın ilçe temsilciliği değişti diye açıklama yapmış,“Sendikamızda bir bayrak değişimi gerçekleşti. Sendikamızda geçmişte görev almış yöneticilerimizi tebrik ederim. İnşallah görevlerinde başarılı olacaklardır.' ifadelerini kullanmıştı

2- Gelen tepkiler üzerine ilçe milli eğitim müdürlüğü açıklama yaparak bilgileri dışında yayınlandığını ifade etse de birçok il-ilçe milli eğitim müdürlüklerinde durumun farklı olmadığını bilmekteyiz. 

3-O koltuklarda oturan müdürler daha önce hangi sendika üyesi, yöneticisi olursa olsun o koltuklara oturduğunda tüm sendikalara eşit davranmak zorundadır. Bu nedenledir ki yönetici atamaları çok önemlidir. MEB’e düşen görev o koltukları BİR SENdika koltuğundan çıkarmak olmalıdır

4- Okul yöneticiliği dahil tüm yönetici atamalarında /görevlendirmelerinde mülakat kaldırılmalı ve LİYAKAT esas alınmalıdır. Öğretmenler odasında ciddi rahatsızlığa yol açan sendikal ayrımlar ortadan kaldırılmalıdır.

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri