SENDİKA
Giriş Tarihi : 09-10-2018 15:19   Güncelleme : 09-10-2018 15:26

İYEP Öğretmenlerine Artırımlı Ek Ders ve Ek Hizmet Puanı Talep Edildi

Anadolu Eğitim Sendikası: İYEP Öğretmenlerine Artırımlı Ek Ders ve Ek Hizmet Puanı Talep Ettik

İYEP Öğretmenlerine Artırımlı Ek Ders ve Ek Hizmet Puanı Talep Edildi

Geçtiğimiz dönem pilot uygulama olarak 12 ilde İlkokullarda başlatılan yetiştirme programı ile (İYEP) okuma yazma, dört işlem başta olmak üzere temelde eksiği olan 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerini ortaokuldan önce yaşıtlarına denk akademik seviyeye çıkarmak hedeflenmiştir. 

Sendikamız; İYEP kapsamında görev alacak sınıf öğretmenlerine ödenmesi gereken artırımlı ek ders ücretleri ve ek hizmet puanı için bakanlığa başvurmuştur. Bakanlığın bu projede atması gereken adım projede görev alan öğretmenlere artırımlı ek ders ücreti ile ek hizmet puanı vermesidir. Yaptığımız başvuru ekte olup, takibi yapılacaktır.

Anadolu Eğitim Sendikası 
 


 
Sayı:    1058-18/5097  Tarih:    09/10/2018
Konu: Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Tarafından Başlatılan İlkokullarda Yetiştirme Programında (İYEP) Görev Alacak Öğretmenlere Ödenecek Ücret ve Takdir Edilecek Hizmet Puanı Hakkında
 
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne
 
ilgi: 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu
 
Bakanlığımızın Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından ilkokullarda 3. ve 4. sınıfa devam eden; okuma-yazma-anlama becerileri ile doğal sayılar-doğal sayılarda dört işlem kazanımlarına yeterli düzeyde ulaşamayan öğrencilerin bu kazanımlara ulaşmalarını sağlamak için geliştirilen  İYEP (İlkokullarda Yetiştirme Programı) 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı itibariyle 12 ilde  pilot uygulaması yapılmış olup 2018-2019 eğitim-öğretim yılı içerisinde de tüm illerimizde başlayacaktır.

Bilindiği gibi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev alan yönetici ve öğretmenlere ek dersler %100 artırımlı ödenmekte, aynı zamanda bu kapsamda görev alan öğretmenlere fiilen görev yapılan her ay için 0,5 ek hizmet puanı verilmektedir.

Uygulaması başlayacak olan İlkokullarda Yetiştirme Programının daha verimli olabilmesi için bu gruplarda görev alacak öğretmenlerin gönüllülük esasına göre belirlenmesi, bu kapsamda görev alacak yönetici ve öğretmenlere de Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev alanlar gibi artırımlı ek ders ve ek hizmet puanı verilmesi gerekmektedir. Bakanlığımızın ilgili konuda çalışmalarını yapması hususunda;
Gereğini bilgilerinize arz ederiz.
 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri