SINAV
Giriş Tarihi : 01-10-2018 20:43   Güncelleme : 17-08-2023 02:52

LGS soruları nasıl olacak? Hangi sınıfların konularından çıkacak?

LGS: Hangi soruların yanıtları aranıyor? Bu yıl liselere yerleştirmeler yine Liseye Geçiş Sistemi (LGS) ile yapılacak. 1 milyon 200 bin öğrenci sınavla ve yerel yerleştirmeyle tıpkı bu yıl olduğu gibi liselere yerleştirilecek.

LGS soruları nasıl olacak? Hangi sınıfların konularından çıkacak?

LGS SORULARI NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı soruların yapısında çok değişiklik düşünmüyor. 2018 yılının sorularına benzer olacağını söylüyor. Sadece bazı sorular inceleniyor ve bunların iyileştirilmesi üzerinde durulacak. 2018 yılındaki soruları çözen öğretmenlere bile süre yetmemişti. Öğretmenler bile süreyi yettirmezken öğrencilerden öğrencilerin bu soruları 1.5 dakikada çözmeleri beklendi. Bu tür sorular yöneltilecekse öncelikle bakanlığın süre konusunu dikkate alması gerekiyor.

Sorularda öğrencilere formül sorulması düşünülmüyor. Bunun yerine formül soruda verilecek ve öğrenciden çıkarım yapması istenecek.

ÖRNEK SORULAR YAYIMLANACAK

Ama soruların nasıl olacağına ilişkin merak çok yakında giderilecek. Çünkü MEB örnek sorular üzerinde çalışıyor. Ekim ayının sonuna kadar yetiştirebilirse bunları internet sitesi üzerinden paylaşacak. Her ay da örnek soru yayımlamayı düşünüyor. Sorular yayımlandıktan sonra onları uzmanlarına inceletip, sizlerle onların da yorumlarını paylaşırız.
 
LGS YERLEŞTİRMELERİ NASIL OLACAK?
 
Gelelim son soruya: Yerleştirme sistemi. Bu yıl yerleştirme sistemi hem velileri hem de öğrencileri mağdur etti. Bu yüzden de yerleştirme sisteminde kriterler değişecek. Okulda bulunma gibi kriterler zaten 2018 nakil döneminde kalkmıştı, bunlara yer verilmeyecek. Ama yine de okul başarısının yerleştirmede etkili olacağını da unutmamak gerekiyor.


 

pervinkaplan.com

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri