SENDİKA
Giriş Tarihi : 14-09-2018 14:21   Güncelleme : 14-09-2018 14:21

Vergi Dilimi Oranları Değişmelidir

Anadolu Eğitim Sendikası memurlara uygulanan vergi dilimi matrahlarının değişmesi için Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına ve Milli Eğitim Bakanlığına başvuruda bulundu.

Vergi Dilimi Oranları Değişmelidir

Söz konusu başvuruda; memurların aldıkları maaş zamlarının özellikle yılın ikinci yarısından itibaren vergi diliminden dolayı azaldığını memura bir çeşit ceza kesildiğini belirttik. Enflasyon ve dövizdeki değişimlerle fiyatlarda artış yaşanması, memurun zor günler yaşaması demektir. Çözüm için mutlaka adım atılması ve yıl sonu itibariyle kanun üzerindeki değişikliklerde vergi dilimi matrahlarının yüksek tutulmasının yerinde bir uygulama olacağını belirttik. 

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği

İşte Hazine ve Maliye Bakanlığına ve Milli Eğitim Bakanlığına gönderilen yazı
 
Bilindiği üzere İlgi a) Kanunu 103. maddesi gereğince vergi dilimi matrah oranları değişmektedir. Bu oranlara göre memurların devlete ödediği gelir vergisi % 15’ten %20’ lere ardından % 27 ve % 35’lere kadar çıkmaktadır. Yıllar itibariyle vergi dilimi matrahları az yükseltildiği için bu durum memurların vergi dilimine erken girmesine neden olmuştur. Özellikle yılın ikinci yarısından itibaren vergi diliminden dolayı memur maaşları azalmakta ve memura bir çeşit ceza kesilmektedir. Gelir vergisinin vergi çeşitleri içerisinde önemli bir yeri vardır ancak memurun almış olduğu maaş zamlarının karşısında vergi dilimine girilmesi, zammın maaşlar üzerinde bir anlamının olmamasına neden olmaktadır. Enflasyon ve dövizdeki değişimlerle fiyatlarda artış yaşanması, memurun zor günler yaşaması demektir. 

Çözüm için mutlaka adım atılmalı ve hiç olmazsa yıl sonu itibariyle kanun üzerindeki değişikliklerde vergi dilimi matrahlarının yüksek tutulması yerinde bir uygulama olacaktır.  Gereğini arz ederiz.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri