SENDİKA
Giriş Tarihi : 05-09-2018 17:52   Güncelleme : 05-09-2018 17:52

Eğitim İş: Plansız, Mesajla Bildirilen ve Mesai Dışı Yapılan Seminerler Öğretmenleri Mağdur Ediyor

2018-2019 eğitim öğretim yılı başladı ve ders yılının başlamasına az bir süre kaldı. MEB bürokratlarının plansız programsız çalışmaları okullar açılmadan kaosa yol açmaktadır. Yeni eğitim öğretim yılına hazırlanan öğretmenleri mağdur etmektedir.

Eğitim İş: Plansız, Mesajla Bildirilen ve Mesai Dışı Yapılan Seminerler Öğretmenleri Mağdur Ediyor

MEB tarafından geçtiğimiz hafta mesleki çalışma dönemi programı yayımlandı. Daha mürekkebi kurumadan programa uyulmamaya başlandı.
 
Daha ilk günden program bozuldu ve programda olmadığı halde öğretmenlere resen seminer görevleri çıkarılmaktadır. Seminerlerle ilgili bilgilendirmeler ise seminerden önceki gece bazen de geç saatte telefon mesajlarıyla ya da e-posta yoluyla duyurulmaktadır.
 
Seminerleri haftasonu düzenleyenler de var, hafta içi mesai saati sonrasında düzenleyenler de.
 
Milli Eğitim Bakanlığı gibi büyük ve köklü bir bakanlık her zaman yapılmakta olan mesleki çalışma dönemini planlayamıyorsa, yaptığı programa uyamıyorsa, öğretmenleri önceden bilgi sahibi edemiyorsa, hukuka aykırı saatlerde seminer koyuyorsa o zaman bu işin sorumluları bir dakika dahi o koltuklarda oturmamalıdırlar.
 
Gelecek hafta okula yeni başlayacaklar için uyum programları var, öğretmene seminer konulmuş. Okullarda kayıtlar devam ediyor, okulun eğitim öğretime hazırlanması gerekiyor idareciye seminer var.
 
Öğretmenlerimizin eğitim öğretim dönemi öncesinde yapmaları gereken onlarca iş varken bir de istekleri dışında seminerlere gönderilmesi, bazılarının onlarca kilometre uzaklara gönderilmeleri semineri de amacından çıkarır. Verim alınamaz, Sadece dostlar alışverişte görsün misali çalışma olur. A ili yapmıyor B ili yapıyor. Kimi iller herkese kimisi seçilen öğretmenlere yapıyor. Yani evlere şenlik bir süreç var.  Bu kadar anlamsız plansız bir uygulama olabilir mi ?
 
Milli Eğitim Bakanlığını uyarıyoruz.
 
Bu plansız programsız uygulamalara son veriniz. Ücret dahi ödenmeyen mahalli seminerlerin bu denli sıkıştırılması yanlıştır. Ücretlendirmeye ilişkin düzenleme bekliyoruz. Hiçbir öğretmen mesai saati dışında çalışmaya zorlanamaz. Mesai saati dışında (hafta sonu dahil) düzenlenen seminerlere geçmişte olduğu gibi şimdi de katılmayacağız.
 
Angarya yasaktır ve mesai saati dışı seminer angarya niteliğindedir.
 
Üyelerimiz daha önce duyurduğumuz açıklamalar doğrultusunda dilekçelerini vererek mesai saati dışındaki seminerlere istekleri dışında katılmayabilirler.
 
Eğitim İş olarak üyelerimizin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz.
 
EĞİTİM İŞ MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri