OKUL
Giriş Tarihi : 01-09-2018 19:18   Güncelleme : 02-09-2018 14:47

Milli Bayramlar ve Atatürkçülük Geri Döndü. Konuların Planlanması Toplantılarda Yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Buna göre, daha önce yönetmelikten çıkarılan okullarda kutlanacak ulusal ve resmi bayramlara 29 Ekim Cumhuriyet bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı eklendi.

Milli Bayramlar ve Atatürkçülük Geri Döndü. Konuların Planlanması Toplantılarda Yapılacak!
Bugün Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanarak, yürürlüğe girdi.
 
Buna göre daha önce yönetmelikten çıkarılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı yeniden ‘Okullarda kutlanacak ulusal ve resmi bayramlar ile mahalli kurtuluş günleri' olarak yönetmeliğine yeniden eklendi. Daha önce resmi bayramlar yönetmelikten çıkarılmış, milli bayramların okulda kutlanması okul yönetiminin inisiyatifine bırakılmıştı.
 
ATATÜRKÇÜLÜK DERSLERE GİRECEK
 
Bugün yayımlanan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'le de birçok değişikliğine gidildi. Yeni yönetmelikteki en dikkat çekici nokta ise Atatürkçülüğün öğretmenler kurullarında ve zümre öğretmenler toplantısında ele alınması konusunda yapılan değişiklik.
 
Buna göre, Atatürkçülükle ilgili konuların derslerde işlenişi ile öğretim programlarının uygulanmasına yönelik hususların öğretmenler kurulunda görüşülecek. “Atatürkçülükle ilgili konuların üzerinde durularak çalışmaların buna göre planlanması ile öğretim programlarının incelenmesi, programların çevre özellikleri de dikkate alınarak amacına ve içeriğine uygun olarak uygulanması, yıllık plan ve ders planlarının hazırlanması ve uygulanmasında konu ve kazanım ağırlıklarının dikkate alınması,” şeklinde eklenen fıkra ile sınıf/alan zümre toplantılarında Atatürkçülük konularının ele alınması sağlanacak.
 
 
 
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri