OKUL
Giriş Tarihi : 25-03-2020 18:21   Güncelleme : 25-03-2020 18:30

Isparta'da Liseliler 50 Ton Dezenfektan ve Maske Üretimi Yaptı

Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koronavirüs Mücadelesine 50 Tonluk Dezenfektan ve Maske Üretimiyle Destek veriyor

Isparta'da Liseliler 50 Ton Dezenfektan ve Maske Üretimi Yaptı

Mesleki eğitimde öne çıkan Isparta bu sefer de Koronavirüs Salgınıyla mücadeleye 50 Tonluk Dezenfektan ve yüz maskeleri üreterek destek oluyor.

Koronavirüs salgının baş göstermesiyle birlikte Dezenfektanların üretimi ve temini hayatımızda önemli bir yere oturdu. Bu konuda, bazı il Milli Eğitim Müdürlükleri sahip oldukları mesleki eğitimdeki sağlam altyapısı sayesinde ürettikleri tonlarca Dezenfaktan ile hem kendi ilinin ihtiyaçlarını karşılarken hem de başka illere bile göndererek salgınla mücadelede çok önemli rol oynuyorlar.

Ülkemizde bu konumda olan sayılı illerden birisi de Isparta olarak karşımıza geliyor. Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bünyesindeki meslek lisesi ile okullarında daha salgının ülkemize giriş yaptığı andan itibaren tam kapasiteyle çalışarak 50 ton Dezenfekten üretmenin yanı sıra kahraman sağlıkçılarımızın virüsten korunması adına yüz maskeleri de üreterek salgınla mücadeleye özveriyle katkı sağlıyor.

ISPARTA TOBB LİSESİ 50 TON DEZENFEKTAN ÜRETTİ

Konu ile ilgili olarak “Hazırladığımız çözeltiyi test için Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne gönderip hijyen şartlarını taşıdığıyla ilgili belgemizi aldık. (Rektörümüz Prof. Dr İbrahim DİLER hocamıza da ayrıca teşekkür ediyoruz)” diyen Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, kendi kurumlarını ürettikleri dezenfektanlar ile dezenfekte ettiklerini ve Isparta’daki diğer kurumlarımızdan ve komşu illerimizden gelen talepleri hızla karşılamaya devam etiklerini dile getirdi.

Yılmaz, an itibariyle Isparta TOBB Meslek Lisesinde ürettikleri dezenfektanların miktarının 50 ton olduğunu ve “önemli bir ihtiyacı Isparta’mız ve ülkemiz için karşıladığımızı düşünüyoruz” şeklinde düşüncesini ifade etti.

Ömer YILMAZ konu ile ilgili yaptığı açıklamaya şu şekilde paylaştı;

ISPARTA’DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN 3D YAZICILARLA KALKANLI YÜZ MASKESİ ÜRETİMİ

Dezenfektan üreterek “Koronavirüs Salgını”yla mücadeleye tam destek veren Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ayrıca okullarındaki 3D yazıcılarla kalkanlı yüz maskesi üreterek kahraman sağlıkçıların kullanımına sunuyor. Piyasadan 9 kat daha uygun olan yüz maskelerinin teslimatları da yapılmaya başlandı.
 

Başta Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve özverili kurumları özelinde olmak üzere canla başla ülkemizin “Koronavirüs Salgını”yla mücadelesine katkı veren tüm eğitim kurumlarını da tebrik ediyoruz.

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri