SINAV
Giriş Tarihi : 31-07-2018 19:31   Güncelleme : 02-08-2018 19:22

Liselere Yerleştirmede Bu Kriter Nedeniyle, Başarılı Öğrenciler Açıkta Kaldı!

Yerel yerleştirmede öncelik başarı değil de ortaokulda bulunma süresi olunca, nakil giden ya da gelen pek çok başarılı öğrenci açıkta kaldı.

Liselere Yerleştirmede Bu Kriter Nedeniyle, Başarılı Öğrenciler Açıkta Kaldı!

Yerel yerleştirme işlemleri hangi kriterlere göre yapılıyor?

Okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokullarda eğitim aldıkları süre, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterlerine göre değerlendirilerek yapılacak. Kılavuzdaki bilgilere göre örneğin, aynı okulu seçen iki öğrenci için yerleştirme yapılırken, kayıt alanında bulunan komşu kayıt alanındakine göre daha şanslı olacak.

Bulunduğu kayıt alanında ortaokul okuyan bir öğrenci de komşu ve diğer kayıt bölgesinde okuyandan öncelikli olarak tercih ettiği okula yerleştirilecek.

Ancak yerel yerleştirmede öncelik başarı değil de ortaokulda bulunma süresi olunca, nakil gelen ya da giden pek çok başarılı öğrenci açıkta kaldı.

 

http://www.guncelegitim.com/files/uploads/user/-29cbe5b263.png
Yazarımız Doğan CEYLAN'ın sosyal medyada bir grupta açtığı ''LİSE YERLEŞTİRMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLERİ PAYLAŞALIM'' konu başlığına yapılan yorumlar aşağıdadır:

 

Müzeyyen Tınaz Şen
97 ort. İle yakınımızda okula yerleşemedik. Açıkta kaldı oğlum. 68 ort. Çocuk ise yerleşti. Devamsızlık yok ikamet tamam not ort. Yüksek ama biz açıktayız.

Mustafa Buğrahan Altıntaş
Çocuk yeni açılan TOKİ konutlarina gecen yil tasindigi için, diger arkadaslarindan daha basarili oldugu halde yerlesemedi. Üstelik bir köy okulu tüm öğrenciler ilce merkezindeki yalnİzca 5 okuldan birini tercih etti.

Malesef BEP den once, ogrencinin o okuldaki ogrenim suresi ve tercih sirasina bakilarak yerlestirme yapilmis. Çocuk 2 yil once nakil gelse Bep i 93 olsa 70 puanli cocugun yerlestigi okulu 2, 3. Sirada ist3mia bile olsa yerlesememistir. En azindan Kayseri İncesu da boyle oldu.

Fatma Aşkun Çağatay
En iyi ogrencilerim yerlesememis...sinir krizi geçirmiş çocuklar. .çok Üzgünüm

Ibrahim Zeren Edebiyatçı
Diploma notu 99 olan öğrenci açıkta kaldı. 75 notu olan Anadolu Lisesine yerleşti. 98 notu olan öğrenci Meslek Lisesine yerleşti.
Ağlayan sızlayan aileler, çocuklar... Hayırlısı olsun bakalım

Füsun Iridag
Uygulanan kriterler cok kotu yuzde 5 ve yuzde 15 arasındaki cocuklara yazik oldu basarisi en iyi ve en kotu ogrenciler yerlesti

Mustafa Kemal Kalkan
Görüş ve şikayetlerimizi İl Memlere ve Bakanlığın iletişim kanallarına bildirmek gerekir diye düşünüyorum. Mağdur olan o kadar çok kişi var ki...

Irfan Uzuner
Ankarada %7 lik dilimde ve okul basarisi 97 olan bir ogrenci, hem yakinindaki liseye hemde tercih ettikleri okullara yerlesemedi. Yazik bu cocuklara ve ana babalarina. Nereye yerlesecek bu cocuklar sayin mufettisim Dogan Ceylan.

Fatih Pelin Karadağli
180 ogrencimden 40 öğrencin hiçbir okula yerleşemedi.Hemen okulumun yanında kız anadolu lisesine ve ildeki sağlık lisesine hiçbir öğrencin yerleşemedi.ki ilin en başarılı okulundayım.yerlesemeyen öğrencilerimin hepsi 7 ile 16 yüzdelik dilimde.Mem okulda bulunusluk diyor.velilerimin hepsi polis jandarma ve üniversite hocaları.zaten iki yılda bir tayinciler. Bu sistemde olan tayinciler oldu.ayrica 3 yıl önce bizimle aynı bölgede olup kapatılan okulun bize gelen öğrencileri bu sistemde çok mağdur oldu.

Ali öncel
Bugun ikinci tercihimiz olan anadolu lisesine gittim 65 puanla yerlesenler olmus.Bizim puanimiz 88
Sonuc:Herhangi bir okula yerlestiremedik.
Hiç kimse istemedigi okula gitmek zorunda kalmayacakti !

Alper Kapan
KASABADA ÇALIŞAN BİR OKUL MÜDÜRÜ OLARAK OĞLUMU TEOG İÇİN DAHA IYI HAZIRLARIM DIYE KASABAYA KENDİ OKULUMA EYLÜL BAŞI SINAV DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMADAN ON GÜN ÖNCE GÖTÜRMEMİN CEZASINI 90 ORTALAMA İLE BOSTA KALARAK ÖDEDİK...
İLÇEDEKİ ÜÇ ANADOLULU LISESINE DEN HİÇ BİRİNE GİREMEDİ.
90 PUAN ALTI YUZLERCE ÖĞRENCİ GİRDİ.
SUCUMUZ OKULDA HAZIR BULUNUŞLULUK...
OKULDA BULUNMA PUANIN ONÜNE GEÇTİ...

Esra Ak
"Durum vahim.Şöyle özetleyeyim :Bizim 6 dönemdir bulunduğumuz ortaokul ve başka 2 okul birleşerek başka bir okul adı altında son senemizde başka bir binaya taşındı .Ve biz bu okula nakil olmuş gibi gözüktük. Ve kılavuzda yeralan 6 dönem okulda bulunuşluk kriteri yüzünden okulumuzun hiçbir öğrencisi (tam 250 çocuk )adrese dayalı hiçbir okula yerlesemedi. İzmir Bornova şehit er ortaokulu olarak tamamen açıktayız. Okulumuz gerekli yerlere başvuru yaptı ancak adresimize düşen iyi okulları kaybettik .şimdi bizi istemediğimiz halde 8.sınıfta başka okula gönderen MEB bize nasıl bir çözüm bulacak .Nakil şansımız bile yok"

Bahattin Çıtak
Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile okul yıkıldığından naklimizi bir başka kuruma aldık OBP 97 devamsızlık 0 gün Doğum mart ayı kuşağımızın dibinde 3 Anadolu Lisesi var ancak şimdi açıktayız..

Hatipoğlu Zehra
Görünen şu ki bu sistemle yüzde birlik dilimdeki öğrenciyle yüzde sekizlik dilimdeki öğrenci aynı sınıfta okuyacak ,oysa geçen yıl yüzde ikilik dilimi alan öğrenci ile yüzde sekizlik dilimdeki öğrenci asla aynı okula yerlesemiyordu, bu egitimde kaliteyi artırır mi dusurur mu tartışmaya açık bir konu , mağdur olan öğrenci ve veliler için çok üzgünüm.

Süheyla Kaya
Buyurun benim oğlumun mağduriyetini çözün lütfen.Aynen bu durumda .İkamet adresim ile gittiği özel okulun adresi eşleşmediği için 99ortalama ile açıkta kaldı ben bir öğretmenim ve eşim idareci mahkemeye başvurucam

Elif Azaklı şahin
98 ortalamalı öğrencim açıkta kaldı

http://www.guncelegitim.com/files/uploads/logo/f52112c1b8.png

 

Benzer haberler:


MEB, LGS çıkmazından nasıl kurtulur?

 


2018 LGS lise nakil tercih başvuruları ne zaman nasıl yapılır?

 


LGS Taban Puanları Yayımlandı

 


Eğitim İş'ten MEB'e Çağrı: Tercih Edilmeyen İmam Hatip Liseleri Anadolu Liselerine Dönüştürülmelidir

 


Liselere Yerleştirmede Teknik Hata Yapıldı

 

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri