SINAV
Giriş Tarihi : 29-07-2018 16:57   Güncelleme : 17-08-2023 02:41

LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Lise tercih sonuçlarının açıklanmasına kısa bir zaman kaldı. Bu sene ilk kez uygulanan yerel yerleştirme sisteminin sonuçları nasıl bir etki yaratacak merak ediliyor. Tercih işlemlerinin ilk aşamasında yerleşemeyen öğrenciler için yeni bir tercih dönemi açılacak. LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanır sorusunun cevabı ve lise tercihleri hakkında detaylı bilgileri haberimizden edinebilirsiniz.

LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Öğrencilerin heyecanı dorukta!  LGS tercih sonuçları 30 Temmuz'da açıklanacak. Boş kontenjanlarda aynı gün adaylara duyurulacak. TEOG yerine gelen yeni sistemde de ek yerleştirme dönemleri olacak. MEB kılavuzunda geçen takvime göre, bakanlık şu tarihler arasında LGS tercih işlemlerini gerçekleştiriyor: 27 Haziran- 13 Temmuz 2018 tarihlerinde bakanlık “Özel Ortaöğretim Kurumlarının Kayıt İşlemleri ile Yetenek Sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemlerinin ve kayıtlarının tamamlanmasını gerçekleştiriyor.
 
2 Temmuz 2018 tarihinde ise “Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı” yayınlanırken, 2 Temmuz 2018 tarihi ile 13 Temmuz 2018 tarihleri arası”Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması” işlemlerini e-Okul üzerinden ve ortaokul müdürlükleri üzerinden başlatıyor. LGS tercihleri-yerleştirme sonuçları ise 30 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşecek. Yerleştirmeden sonra 4 kez nakil işlemleri yapılacak.
 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri