SPOR
Giriş Tarihi : 21-07-2018 23:50   Güncelleme : 22-07-2018 00:38

Avrupa ikincisi ve Türkiye şampiyonu Can Demirci, otizmli diye yarışmaya alınmadı iddiası

Barajı geçip yarışmaya hak kazanmasına rağmen otizmli olduğu için Boğaziçi Yüzme Yarışlarına 1 gün kala almadıkları iddia edildi. Avrupa ikinci ve Türkiye Şampiyonu 26 yaşındaki Can Demirci için sosyal medyada büyük bir etiket başladı.

Avrupa ikincisi ve Türkiye şampiyonu Can Demirci, otizmli diye yarışmaya alınmadı iddiası

Sosyal Medya'da paylaşılan çağrı şöyle:

"28 yaşında otizmli bir yüzücü ve Türkiye’yi yurtdışında başarıyla temsil etmiş olan Muammer Can Demirci 22 temmuz 2018’de yapılacak olan İstanbul Boğazı Yüzme Yarışına girmeye barajı geçerek hak kazanmış ve çalışmalara son gazla devam etmiştir. Yarıştan 1 gün önce otizmli olduğundan dolayı Türkiye Milli Olimpiyat komitesi tarafından ötekileştirilerek yarışa katılmasına imkan verilmemiştir. Bu yanlıştan dönmeleri için sesimizi duyuralım."

#canötekileştirilmesinyarışakatılsın etiketiyle İnstagram’da 1800 e yakın gönderi paylaşıldı.Ünlü oyuncu Ceyda Düvenci ve Bülent Sakrak ‘da destek verdi.

bulentsakrak_
YAZIKLAR OLSUN @tmok_olimpiyat Olimpiyat KOMİTESİNE... barajı geçip yarış hakkı kazanmasına rağmen OTİZMLİ olduğu için BOĞAZİÇİ YÜZME YARIŞLARINA 1GÜN KALA ALMADIKLARI YÜZÜCÜ CAN DEMİRCİ’nin ahı üstünüzde olsun... YAZIK ... GEÇ OLMADAN HATANIZDAN DÖNMENİZİ DİLERİM... @candmrci ŞAMPİYONA SAYGI GÖSTERİNNNNNN
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri