TEKNOLOJİ - YAZILIM
Giriş Tarihi : 19-07-2018 22:41   Güncelleme : 20-07-2018 04:42

En çok arıza yapan telefon üreticisi belli oldu: Arıza lideri Samsung!

Blancco Technology Group tarafından yapılan açıklamaya göre Samsung Android cihazlar, 2017 yılının ikinci çeyreğinde iPhone’a göre iki kat daha fazla problem yaşattı. Açıklanan verilere göre her dört Android cihazdan biri kesinlikle arızalanmış durumda. Arıza lideri Samsung!

En çok arıza yapan telefon üreticisi belli oldu: Arıza lideri Samsung!

Arıza lideri Samsung!


 
Üç aylık süreçte toplanan verilere göre, iPhone sahiplerinden problem yaşayanların oranı ise yüzde 12 civarında. Yani yüzde 24’lük orana sahip olan Android, yaşattığı problemler konusunda iPhone’u ikiye katlamış.

İstatistikleri yalnızca Kuzey Amerika bölgesi için ele aldığımızda ise ortaya daha ilginç bir durum çıkıyor. Çünkü Kuzey Amerika’da iPhone’un hata oranı yüzde 8 civarında. Android cihazlar ise istikrarlı bir şekilde yüzde 24’lük hata payına sahip.
 
Samsung ise sorun çıkaran Android cihazların yüzde 61’lik kısmını oluşturarak inanılmaz bir istatistiğe ulaşmayı başarmış durumda. En çok sorun yaşanan cihazlar ise yüzde 6 ile Galaxy S7 Edge, Galaxy S5 ve Galaxy S7 modelleri. Bunların dışında Galaxy S7 Active ve Galaxy Express Prime modelleri de yüzde 4’lük hata oranına sahip.

Samsung sadece arıza konusunda değil destek, servis ve tamir konusun da müşterisini mağdur ediyor. Sikayetvar.com verilerine göre Samsung hakkında şikayet sayısı 50 binin üzerinde, İşte o şikayetler.

Samsung teknik servisi olan ''Destek Bilişim'' ile ilgili binin üzerinde şikayet var. Şikayetleri görmek için tıklayınız
 
Apple kanadında ise kullanıcılarına en çok sıkıntı yaşatan model iPhone 6 olmuş durumda. iPhone 6’nın sorun yaşatma olasılığı yüzde 26 civarında. Kendisini iPhone 6S ve iPhone 5S modelleri yüzde 11 ile takip ediyor.

Hatırlayacağınız gibi Samsung'un amiral gemisi Galaxy Note 7, pillerin aşırı ısınması, patlaması ve yanması sonrası tüm dünyada toplatılmıştı. Güney Koreli teknoloji devi, değiştirilen Note 7'ler de patlayınca üretimi geçici olarak durdurma kararı almıştı.

Sonuçlar gösteriyor ki; Samsung'un telefon ve diğer ürünlerinde yaşanan sorunlar karşısında müşteri memnuniyetine; üretimde ise kaliteye önem vermesi gerekiyor.

shiftdelete.net -guncelegitim.com

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri