ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 21-06-2018 00:16   Güncelleme : 21-06-2018 00:24

Bakan İsmet Yılmaz'dan Yeni Performans Açıklaması

Bakan ismet Yılmaz'dan gündeme dair merak edilen konular hakkında çok önemli açıklamalar. Bakan Yılmaz, performans ve mülakatlar hakkında öğretmenlerin merak ettiği konulara açıklama getirdi. İşte Yılmaz'ın önemli açıklamaları

Bakan İsmet Yılmaz'dan Yeni Performans Açıklaması

Öğretmen alımlarında mülakat devam edecek mi?
 
Mülakat olacak mı diyorlar? Aday öğretmenler en az bir yıl fiilen çalışıp, performans değerlendirmesine göre başarılı olmak kaydıyla yapılacak yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazanırlar.
 
Sözlü sınavda öğretmenlerden bir konuyu kavrama, özetleme ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, ikna kabiliyetleri ölçülüyor; bunu mülakatsız nasıl anlayacaksın?
 
Milli eğitim temel kanununda olan bir şey bu. Öğretmen ifade edebilmeli; çağdaş, bilimsel, teknolojik gelişmeleri takip edebilmeli. Bunları mülakat yapmadan nasıl anlayacaksın? 
 
Öğretmenlere Performans var mı?
 
Öncelikle öğretmene performans değerlendirmesi bir çalışma. Eğitim yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin mutabık olacağı bir çalıştay sonucunda bunu nihayete erdireceğiz. Eğitim fakültelerine gönderdik. En fazla üyesi olan sendikalara gönderdik. Görüşler geldi. Arkadaşlarımız üzerinde çalışıyor. Okul müdürleri zaten her öğretmen hakkında değerlendirme yapıyor. Temel Eğitim Kanunu’nu okudum, orada var. Öğretmen yeterliklerinin ayrılmaz parçası, öğretmen performansı.
 
Öğretmen neyi bilmeli ve neyi yapabilmesi beklenir. Bu cezalandırma anlamında değil. Hangi alanda öğretmene hizmet içi eğitim vereceksin; hangilerini fen lisesine, hangisini proje liselerine öğretmen yapalım, hangisine ilave puan verelim diye yapılan bir çalışma. Başarıyı ödüllendirmek için yapılıyor. Bu ülkede 18 milyon evladınız var, onların ailesi var, bu sistemi kaldırmak onlara karşı sorumsuzluktur. Öğretmenlerimizin istediği, çağdaş dünyanın uyguladığı, bilimsel gerçekliklerle uyumlu bir değerlendirme sistemi kuracağız.
 
Öğretmenlerle birlikte bunu hayata geçireceğiz. Hangi kurumda performans ölçülmez? Fabrikaya giriyorsun ama ürün ne çıktı bilmiyorsun, böyle bir ülke olabilir mi?

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri