GÜNDEM
Giriş Tarihi : 20-06-2018 12:21   Güncelleme : 20-06-2018 12:48

İki ayrı yerde oy kullanırken fotoğraf çektirip paylaşan kadın gözaltına alındı

Bürüksel'de yaşayan Şengül Erdoğan isimli Türk vatandaşı, 24 Haziran seçimleri için yurt dışı oylarının kullanılmaya başlamasının ardından Bürüksel'de sandığa giderek oyunu kullandı. Ancak Erdoğan, daha sonra da Türkiye'ye gelerek bir kez daha oy kullandığı iddia edildi. Şengül Erdoğan, oy kullanma anlarını da facebook'tan paylaştı. Sosyal medyada yayılan ve haberlere de konu olan Erdoğan'la ilgili açıklama yapan YSK Başkanı Sadi Güven, 'iki kez oy verdiği iddia edilen şahıs gözaltına alındı' dedi. Yasa 5 yıla kadar hapis cezası ön görüyor.

İki ayrı yerde oy kullanırken fotoğraf çektirip paylaşan kadın gözaltına alındı

Belçika’da yaşayan Şengül Erdoğan isimli bir vatandaş, sosyal medya hesabında oy kullanırken çektirdiği fotoğrafları paylaştı. Erdoğan ilk önce Brüksel’de oy kullandı. 15 Haziran’da Brüksel’de oy kullanırken çektirdiği fotoğrafı da “Oyumuzuda kullandık vatanımıza milletimize hayırlı olur yolumuza DEVAM ederiz inşallah” notuyla paylaştı.

Şengül Erdoğan, dün yaptığı paylaşımda ise İzmir Adnan Mendere Havalimanı’ndan sandık başında çektirdiği fotoğrafı paylaştı. Erdoğan bu fotoğrafına da “Hayırlı olur inşallah” notunu düştü.

“BU SEFERLİK ÇİFTER ÇİFTER OLDU”
 
Erdoğan paylaşımına gelen “Maşallah komşum oyları çifter çifter kullandın bu herkese nasip olmaz” yorumuna da “Bu seferlik öyle oldu figencim nasip diyeyim” yanıtını verdi.

CHP’DEN SUÇ DUYURUSU
 
Erdoğan’ın bu paylaşımlarından haberdar olan CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan, Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. Mükerrer oy kullandığı ileri sürülen Erdoğan hakkında kamu davası açılmasını istedi. Erdoğan’ın sosyal medya paylaşımlarını da delil olarak sundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışkan, “Şüpheliler hakkında yasal ihbar hakkımızı kullandık. Bu olay seçim güvenliği ve seçim sonuçlarının sandığa sağlıklı ve doğru yansımasını sağlamakla görevli kamu görevlileri açısından da suç teşkil etmekte” dedi.
 
Yapılan şikayet ve bu durumun sosyal medya kullanıcıları tarafından da paylaşılarak tepki gösterilmesinin ardından, İzmir polisi harekete geçti. Bu arada, hakkında sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımları fark eden Şengül Erdoğan, bağlantı kurduğu polislerce İzmir’in Selçuk ilçesinde gözaltına alındı.

“ŞAKA İÇİN YAPTIM, OY KULLANMADIM”
 
Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Şengül Erdoğan’ın, polisteki ilk ifadesinde mükerrer oy kullanmadığını, yaptığının şaka amaçlı olduğunu öne sürdüğü öğrenildi. Yetkililer aynı T.C. kimlik numarasıyla mükerrer oy kullanmanın imkansız olduğunu, ancak konunun araştırıldığını ifade etti. Gözaltına alınan Şengül Erdoğan da soruşturmanın yürütüldüğü Ankara’ya gönderildi.
 
ADALET BAKANI’NDAN AÇIKLAMA
 
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, olayla ilgili, “Şahsın örgüt kapsamında olup olmadığı, yoksa evrakta bir sahtecilik kapsamında mı yaptığı, örgütlü bir eylem midir, tüm bunlar  doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturma yürütüyor.” diye konuştu.

YSK BAŞKANI GÜVEN: O KADIN GÖZALTINA ALINDI
 
Olayın sosyal medyada yayılması ve haberlere de konu olmasının ardından YSK Başkanı Sadi Güven bir açıklama yaptı. Güven açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Dün itibariyle sosyal medyada bir haber dolaştı. Belçika'da bir vatandaşımızın oy kullandıktan sonra İzmir'de Adnan Menderes Havalimanı’nda da oy kullandığına yönelik kendi sosyal medya hesabında bir görüntü paylaştı. Aynı isimle ancak farklı kimlikleri taşıyan kişilerin olduğunu gördük.
 
Ancak aynı şahsın fotoğrafını paylaştığını görünce bunu savcılıkla paylaştık. İlgili şahıs İzmir'de gözaltına alındı, tahkikat devam ediyor. Seçim iş ve işlemleriyle ilgili yapılacak her türlü yolsuzluğun karşısında olacağız. Yasa 5 yıla kadar hapis cezası ön görüyor. Başkasına ait kimliklerle oy kullanan şahıslara 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına ilişkin yasa maddesi var çok açık. Biz bunun takipçisi olacağız.
 
Şiddetli şekilde cezalandırılması için ilgili savcılıklara ihbarda bulunacağız. Dün de bu kişiyle ilgili ihbarda bulunduk. Ve İzmir'de gözaltına alındı. Ankara Başsavcılığı soruşturmaya devam ediyor. Vatandaşımızın dürüst bir şekilde hakkıyla oyunu kullanmasını istiyoruz. Kimsenin suistimaline izin vermedik, vermeyeceğiz. Hem savcılıklarımız, hem biz yakalama durumundayız ve gereğini yapacağız.

İlgili Haber:


Seçimin ilk usulsüzlüğü yakalandı. Övünerek paylaştı

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri