SİYASET
Giriş Tarihi : 24-05-2018 22:29   Güncelleme : 26-05-2018 14:32

İnce'den Yeni Eğitim Sistemi Modeli: 1+8+4

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce , CNN Türk "Seçime Doğru Özel" canlı yayınında konuşuyor. İnce'nin eğitim ile ilgili konuşmasından başlıklar şöyle:

İnce'den Yeni Eğitim Sistemi Modeli: 1+8+4

"5 milyon genç kayıp"
 
- 2 milyon çocuk sistem dışında şu anda. 15-29 yaş arasında 18 milyon gencimiz var. Bu ülkeyi ben yönetiyor olsaydım işi gücü bırakıp bununla ilgilenirdim. Bunların arasındaki beş milyon genç; iş, okul, kurs yok. Bu ülke kalkınabilir mi?
 
- Bu ülkenin her şeyi atıl. Üç tarfı denizlerle çevrili, balıkçılık, deniz ulaşımı gelişmiyor. Tarım alanları boş. Her şey var. Biz oturmuşuz ülkenin başına nöbet tutuyoruz. İlk  işim 5 milyon kişiyi bulacağım.
 
Eğitim sistemi
 
- Seçim yüzünden 5 sınav değişikliği oldu. Sınava 2 ay kala artık tarihi de değişti. Hayatta çocuklardan daha değerli bir şey olabilir mi? Neden çocukların sınavının tarihini değiştiriyoruz, seçimi tarihini değiştirelim.

- Yeni Eğitim Sistemi Modeli:1+8+4 sistemi olacak. Ayın 24'ünde daha detaylı açıklayacağım.
 
- Asla dayatma olmayacaklar. AK Parti, ülkücüler, HDP'liler, veliler, öğretmenler birleşerek yapılacak. Yaptığımız sınava herkes güvenecek. Bunu kurduğumuzda ben gittiğimde değişmeyecek.

FETÖ okullarına yardım yapıldı mı?

- Milli Eğitim Bakanlığı'nın soru önergesine şu yanıtı verdiğini söyledi: "Savcılık listesinde olmayıp daha sonra tespit edilerek kapatılan okullar da eklediğinde, söz konusu okullarda öğrenim gören 32 bin 515 öğrenciye 2015-16 öğrenim yılında toplam 113 milyon 973 bin TL ödeme yapılmıştır.

- O bakanı atmayacak mıyız? Okula verilmiş bu paralar. Çocuğunu o okula yazdırdı diye insanları işinden atacaksın. Devlet bu okullara 114 trilyon para verecek.

Son Dakika:


''Öğretmenleri Toplumun En Saygın İnsanları Yapacağız''

 

İlgili Haberler:


Erdoğan da Öğretmenlere 3600 ek gösterge sözü verdi

 


İnce, Erdoğan'ın 3600 Ek gösterge vaadine ''şimdi yap ne bekliyorsun!'' dedi

 


İnce: ''Her 24 Kasım'da Öğretmenlere bir maaş ek ödeme yapılacak''

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri