REHBERLİK
Giriş Tarihi : 24-05-2018 02:34   Güncelleme : 24-05-2018 02:34

Gürültülü sınıfı susturmak için uzmanlardan 5 ipucu

Gürültülü Bir Sınıfı Susturmak İçin 5 Uzman Stratejisi... Yeni öğretmenlerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri, bir ölçü kontrolünü kaybettikten ve işlerin gürültülü hale gelmesinden sonra bir sınıfı nasıl yöneteceklerini öğrenmektir.

Gürültülü sınıfı susturmak için uzmanlardan 5 ipucu

Her öğretmenin ilk günlerinde ya dersleriyle serinlemeyi ya da ne denedikleri önemli değil, bir grubun nasıl dinleyebileceklerini anlatan bir hikayesi vardır. Ancak, bu öğretmenler ayrıca, öğrencileri çevrimiçi tutmak için bazı uzman yönetim teknikleri öğrenmek için devam ediyor. Sınıfınızı, odağı kaybettikten sonra siparişe geri getirmenin en iyi yollarından beşi:
 
1. Sigortayı söndürün, patlamayı beklemeyin.

Önleyici sınıf yönetimi, grubunuzda iyi davranışları sürdürmek için en iyi felsefedir. Başka bir deyişle, gürültülü bir sınıfa sessiz olmanın en iyi yolu, ilk etapta oraya ulaşmasına izin vermemektir. Hemen her zaman deneyimli bir öğretmen, sorun kaynağı haline gelmeden önce sorun kaynaklarını belirleyebilir. Kimin konuştuğuna, gürültünün nereden geldiğini ve dikkat dağınıklığına dikkat edin ve öğrenciler odaklanmadan önce bunları nazikçe ele alın. Örneğin, bir öğrenci evden bir şey getirdiyse, konuşmakta olduğunuz sırada diğer öğrencileri gösteriyorsa, adım atmak yerine yavaşça öğrenciye gidin, eşyalarını alın ve masanıza koyun. terimlerinize göre sınıf. Muhtemelen daha sonraya kadar sorunu ele almanız gerekmeyecek ve bu arada, dersinizle bir anı kaçırmadınız.
 
2. Grubu değil, bireyler hakkında yapın.

Bir sınıfı susturmaya çalışırken, bazı öğretmenler öğrencilerine bireysel katılımcılar yerine bir grup olarak katılmaktadır. Bu asla ele almanın yolu değildir - genel olarak herkese hitap ederek, hiç kimsenin sorumluluğunu almaz ve herkes azarlanmaktan kaçınır, böylece süreci daha uzun sürer, ancak gelecekte daha sık olmasını da sağlar. Bunun yerine, rahatsızlığı süren birkaç öğrenciyi tanımlayın ve olabildiğince yavaş bir şekilde sessiz kalmalarını söyleyin. Doğrudan bir ya da iki öğrenciyle doğrudan konuştuğunuzda, sınıfın geri kalanı hızla takip edecektir.
 
3. Fısıldanın gücünü öğrenin.

Çılgın sesler, kulağa fısıldayarak öğrencilerinize odaklanmalarını sağlayan en etkili yöntemlerden biri olabilir. Bunu düşünün - sınıfınızda sesinizi ne sıklıkta yükseltmek sadece şeylerin daha yüksek ve daha kaotik hale gelmesine neden olur? Ancak, öğrenciler gürültülü iken yönleri fısıldayacak olursanız, sizi duymak için susmak zorunda kalacaklardır. İlk başta sadece bir ya da iki öğrenci fark edebilir, ama ne zaman yaparlarsa, sınıfın geri kalanını “soldurmaya” başlarlar ve böylece düzeni düzeltmek ve korumak için öğrenci yardımına başvururlar. Bir dahaki sefere işler sınıfınızda biraz asi, fısıldanın gücünün avantajından yararlanın.
 
4. Yardımsever yetkiliyi yetiştirin.

Sizi sessiz ve odaklı tutmanın en iyi yolu, öğretmen olarak sizin için saygılı bir saygı ve saygı kültürü geliştirmektir. Bu tür bir sınıf kurmuş olsaydınız, öğrenciler ilk etapta nadiren çizgiden dışarı çıkarlar ve eğer şeyler kaotik hale gelirse, sınıfı tekrar düzene sokmaya neredeyse hiç zaman kalmaz. Bu tür bir saygının ve yetkinin işinizde son derece iyi olması ve öğrencilere sağlam olduğunuzda da adil olduğunuzu göstererek, bu saygınlığı ve otoriteyi geliştirin. Sürekli olarak sınıfınızda dolaşarak, öğrencilerinizin tedavisine uyum sağlayarak ve net sınırlar ve beklentiler belirleyerek sorumlu olmaya istekli olduğunuzu gösterin. Bunu yaparsanız, öğrenciler bir kez daha gürültülü olurlarsa, basit ve nazik bir “hey” odağı ve ilgiyi anında geri yükler.
 
5. Her zaman hatırlayın, eylemler hakkında yapın, öğrencileri değil.

Sınıflar çıldırdığında ve öğrenciler sizi dinlemiyor veya size saygı duymuyor gibi görünüyorsa, bunu kişisel olarak almak ve hata yapmaktan kurtulmak çok kolay. Profesyonel ve rol model olarak, bunu yapmaktan kaçınmak zorunludur. Öğrencilerin hayal kırıklığını göstermek yerine, kendi davranışları ile ilgili memnuniyetsizliklerinizi dile getirin; “Senin neyin var?” demek yerine, “Bunu yaptığına üzüldüm” diyorlar. Kızmaktan çok hayal kırıklığına uğradığınızı gösterin ve öğrencilerin daha iyi olmalarını ve yükselmelerini beklediğinizi öğrenmelerini sağlayın. vesilesiyle. Öğrenciden ziyade eylemi odak üstünde tutmak, sınıfınızdaki toksik iletişimi ve kırgınlığı önleyecek ve öğrencilerin hatalarından bir şekilde eksik olduklarını içselleştirmekten ziyade hatalarından öğrenmelerini sağlayacaktır. 
 
 
Gerçek şu ki, bir noktada bir sınıfın kontrolünü kaybedecek ya da işlerin çok uzağa gitmesine izin verecek ve cezalar ve disiplinler üzerinde iki katına çıkacaksınız. Ve bu kendi başına bir öğrenme deneyimi olsa da, ilk etapta bundan kaçınmak gerçekten daha iyidir. Her ikisi de gürültülü ve kaotik bir sınıfı engellemeye çalışın, her ikisi de öğrencilerden yeterince saygılı davranarak ve başlamadan önce problemleri durdurabilme becerisiyle. Ve eğer işler kontrolden çıkmaya başlarsa, herkesi geri getirmek için ipuçlarımızı kullanın. Ve eğer bir hata yaparsanız, kendinizi dövmeyin - öğretim, öğrenci olmanın verdiği kadar bir öğrenme deneyimidir.

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri