DÜNYA
Giriş Tarihi : 21-05-2018 22:23   Güncelleme : 21-05-2018 22:23

Dersi Dinlemeyen Öğrenciyi Yüz Tanıma Sistemi Tespit Edecek

Çin'de henüz test aşamasında olan sistem kullanıma girdiği zaman dersi dinlemeyen öğrenciyi yüz tanıma sistemi ile tespit edecek.

Dersi Dinlemeyen Öğrenciyi Yüz Tanıma Sistemi Tespit Edecek
Dünyada 1 milyar 300 milyondan fazla nüfusuyla en kalabalık ülke olan Çin ilginç bir proje ile gündemde. Zira yüz tanıma teknolojisine ciddi yatırımlar yapan Çin hükümetinin bir sonraki hedefinin çocuklar olduğu ortaya çıktı.

Çin dersi dinlemeyen öğrenciyi yüz tanıma sistemi tespit etmeye hazırlanıyor. Henüz test aşamasında olan yüz tanıma sisteminin, çeşitli kameralarla sınıftaki öğrencileri takip edeceği belirtiliyor.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, ilk olarak Hangzhou'daki bir lisede denenmeye başlayan sistemle birlikte kara tahtanın üzerine üç kamera yerleştirilecek. Aynı haberlere göre, yaz aylarında ders veren bütün okullarda bu sistemin denenmeye başlanacak.

Gerçek zamanlı olarak öğrencileri izleyen kameraların öğrencileri “nötr, mutlu, üzgün, hayal kırıklığına uğramış, sinirli, korkmuş ve şaşırmış” gibi sıfatlarla derecelendirdiği belirtiliyor.

Çinli yetkililer bu sayede hangi öğrencinin derse ilgisini kaybettiğinin ortaya çıkacağı ve öğretmenin o öğrenciyi tekrar öğrenmeye teşvik edebileceği iddiasında.

NTV

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri