ATAMA
Giriş Tarihi : 18-05-2018 09:50   Güncelleme : 20-05-2018 00:28

Öğretmenlerin İl İçi Atamaları, En Çok Merak Edilen 15 Soruya 15 Cevap

Mili Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görevli kadrolu öğretmenlerin 2018 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerinde merak ettikleri sorulara kısa cevaplar

Öğretmenlerin İl İçi Atamaları, En Çok Merak Edilen 15 Soruya 15 Cevap

Soru 1.) 2018 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme başvuruları ne zaman başlıyor?
- 22-25 Mayıs 2018    

Soru 2.) Sonuçları ne zaman açıklanacak?
- 30 Mayıs 2018 tarihine kadar

Soru 3.) Ne zaman İlişik kesilecek?
- 08 Haziran 2018 tarihinden itibaren kesilebilecek

Soru 4.) Öğretmenlerin, 2018 yılı il içi yer değiştirme isteğinde bulunabilmeleri için görev yaptıkları kurumda kaç yıl çalışmaları gerekiyor?
- 30 Eylül tarihi itibarıyla kadrolarının bulundukları eğitim kurumundaen az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

Soru 5.) İl içi yer değiştirmede hizmet puanlarının hesaplanmasında hangi tarih dikkate alınacak?
- İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanları, 25 Mayıs 2018 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

Soru 6.) İl İçi yer değişikliği için kaç tercih hakkı sunulacak?
- Öğretmenler, il içi yer değişikliği başvurularında en çok 40 eğitim kurumu tercih edebilecektir.

Soru 7.) Hangi öğretmenler 3 yıl şartı aranmaksızın il içi yer değiştirme isteğinde bulanabilecek?
- Halen görev yaptıkları eğitim kurumunda ihtiyaç ve norm kadro fazlası olan öğretmenler ile eğitim kurumlarında ikinci görev kapsamında yönetici olarak görev yapmakta olanlardan yöneticiliğe devam etmek istemeyenler, 3 yıllık çalışma şartı aranmaksızın yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

Soru 8.) Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden kimler il içi yer değiştirme isteğinde bulunabilir?
- a) 1, 2 ve 3'üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında adaylık dahil 3 yıl görev yapanlar,
  b) 4, 5 ve 6'ncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapanlardan bulundukları eğitim kurumunda 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar,
   c) 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapanlardan başvuruların son günü itibarıyla adaylığı kaldırılmış olanlar 3 yıllık çalışma süresi şartı aranmadan, yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

Soru 9.) İl içi yer değiştirme başvuruları yapılırken hangi yol izlenecek?
- Başvurular, elektronik ortamda alınacaktır. Başvurular, sırasıyla eğitim kurumu müdürlüğü, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacak ve bu birimlerin herhangi biri tarafından onaylanmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.

Soru 10.) İl içi yer değiştirme başvuru onayında kimler sorumlu tutulacak?
- Yer değiştirme iş ve işlemleri ile başvuruların onaylanmasından veya reddedilmesinden sırasıyla eğitim kurumu, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerinin yöneticileri yetkili ve sorumlu olacaktır.

Soru 11.) İl içinde görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilebilir mi?
- Görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Öğretmenlerin, başvuru yaparken bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Ancak bunlardan, yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra yürürlükteki yönetmelikte belirtilen mazeret durumlarından biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir. Ataması iptal edilenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, il içindeki diğer eğitim kurumlarında alanlarında boş bulunan norm kadrolara valiliklerce atanacaktır.

Soru 12.) İl içinde yer değiştirme isteğinde bulunanlar başvuru süresi içinde bu işlemi iptal ettirebilirler mi?
- Başvuru süresi içinde öğretmenler, görevli oldukları eğitim kurumuna ya da kadrolarının bulunduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle yer değiştirme başvurusunu elektronik ortamda iptal ettirebilecektir.

Soru 13.) İl içinde görev yeri değiştirilen öğretmen mazeret durumuna bağlı yer değiştirme isteğinde bulunabilir mi?
- Mazeret durumu devam ediyorsa başvurabilirler.

Soru 14.) Spor liseleri ve güzel sanatlar liselerinde görevli öğretmenler hangi eğitim kurumlarını isteyebilecekler?

- Spor liseleri ve güzel sanatlar liselerinin görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi alan öğretmenleri aynı tür eğitim kurumlarını isteyebilecekleri gibi diğer eğitim kurumlarını da tercih edebilecektir.

Spor liseleri ve güzel sanatlar liseleri dışındaki eğitim kurumlarında görevli görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi alan öğretmenlerinden daha önce ilgili mevzuatına göre spor liseleri ile güzel sanatlar liselerine atanmış olanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren aradan beş yıldan fazla süre geçmemiş olması şartıyla bu eğitim kurumlarını tercih edebilecektir.

Soru 15.) İl içi yer değiştirmelerde öncelik hangi öğretmenlere verilecek?
- İl içi yer değiştirmeler, hizmet puanı üstünlüğüne göre öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak valiliklerce yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği halinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı halinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.
 

İlgili Haber.


Öğretmenlerin 2018 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu

Son dakika:


İnce: ''Her 24 Kasım'da Öğretmenlere bir maaş ek ödeme yapılacak''

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri