OKUL
Giriş Tarihi : 13-05-2018 22:34   Güncelleme : 13-05-2018 22:43

Anne-babadan mezuniyet kutlama ücreti protestosu: İlkokul öğrencisi sokakta mezun oldu. Müdür şikayet etti

Okulun mezuniyet töreni için 200 lira istemesine tepki gösteren aile, çocuklarının mezuniyetini okul önünde alternatif bir mezuniyet töreni düzenleyerek kutladı. Okul önünde yaptıkları protestodan sonra aile gözaltına alındı

Anne-babadan mezuniyet kutlama ücreti protestosu: İlkokul öğrencisi sokakta mezun oldu. Müdür şikayet etti

Böyle bir olay ne görmüş nede duymuşsunuzdur. Okul yönetiminin mezuniyet töreni için 200 lira istemesini protesto eden aile gözaltına alındı. Kutlama ücretine tepki amaçlı yapılan protesto okul müdürünün şikayeti üzerine karakolda sonlandı.
 
Ayhan Kaya ve Elif Kaya çifti, İstanbul’da Fatih Emin Ali Yaşin İlkokulu’nda  mezuniyet töreni için çocuklardan 200 TL istenmesine tepki gösterdi ve oğulları Deniz için okulun önünde alternatif bir mezuniyet töreni düzenledi. Çift daha sonra okul müdürünün şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alındı. 

Elif Kaya çocuğu için sokakta düzenlediği mezuniyet kutlamasında yaptığı konuşmada ‘okul yönetimince mezuniyet için istenen paranın yüksek olduğunu ve velilere dayatıldığını’ söyledi.Bazı veliler de fiyatın yüksek olduğunu ve bu mecburiyetin doğru olmadığını belirttiklerini, bunun üzerine okul yönetiminin olumsuz tavrıyla karşıya kaldıklarını aktardı. Veliler ayrıca okul müdürü Taki Akbulut’un kadın velilerin üzerine yürüyerek tehdit ettiğini de söylediler.
 
Deniz Kaya, kendilerine desteğe gelenlerle birlikte okul önünde konfeti patlatıp şiir okuyarak mezun oldu. Etkinliğe desteğe gelenlere pasta ve kek dağıttıktan sonra okulun içine giren Elif Kaya ve Ayhan Kaya okul polis tarafından gözaltına alınarak Şehremini Karakolu’na götürüldü. Gözaltının müdürün şikayetçi olması üzerine gerçekleştiği öğrenildi.

İşte o mezuniyet töreninden çekilen görüntüler

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri