GÜNDEM
Giriş Tarihi : 10-05-2018 02:06   Güncelleme : 10-05-2018 09:02

Evli kadın öğretmenin öğrencisiyle ilişkisiyle ilgili Valilikten açıklama geldi

Denizli’de geçen yıl yaşanan Evli kadın öğretmenin öğrencisiyle ilişkisiyle ilgili resmi açıklama Denizli Valiliğinden geldi.

Evli kadın öğretmenin öğrencisiyle ilişkisiyle ilgili Valilikten açıklama geldi

Olay, Merkezefendi'ki İmam Hatip Lisesinde tarih öğretmeni olarak görev yapan E.P. (46), 2 yıl önce 17 yaşındaki öğrencisi A.U.Ş. ile ilişki yaşamaya başladı. Bir süre gizli şekilde yürüyen ilişki öğretmenin eşinin whatsapp konuşmalarını görmesiyle gün yüzüne çıktı.

Eşinin boşanma davası açtığı tarih öğretmeni ilişkiyi yalanlarken, öğrenci duygusal yakınlaşmayı doğruladı. Olayın duyulmasının ardından milli eğitim müfettişleri olayla ilgili iddiaları araştırdı ve ilişkinin gerçek olduğu ortaya çıktı.

Mahkeme whatsapp konuşmalarını delil olarak saymazken, bir sinema salonunda çekilen güvenlik kameraları görüntüleri ve müfettişlerin yazdığı rapora istinaden eşleri boşadı ve öğretmeni eşine maddi manevi tazminata vermeye mahkum etti. Yaşanan bu olay basına yansımasının ardından ülke gündemine bomba gibi düşerken, olayla ilgili ilk resmi açıklama Denizli Valiliğinden yapıldı.
 
Yapılan açıklamada, “Valilik Makamının 18/04/2017 tarih ve 2296224 sayılı soruşturma oluruyla gerekli soruşturma yapılmış, soruşturma neticesinde yer değişikliği yapılarak konu Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Disiplin Daire Başkanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna 04/07/2017 tarih ve 10255070 sayılı yazı ile değerlendirilmek üzere gönderilmiştir. Ayrıca; söz konusu konuya ait işlemler Denizli Cumhuriyet Başsavcılığında 2017/12969 soruşturma numaralı dosya ile de işlem görmüştür” denildi.

İlgili Haber:


Kadın öğretmenin öğrencisiyle ilişkisi ortaya çıktı, eşi boşadı

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri