GÜNDEM
Giriş Tarihi : 27-04-2018 08:59   Güncelleme : 27-04-2018 08:59

Tatil planı yapanlar dikkat! 8 Temmuz'u unutmayın

Tatil programı 24 Haziran'ı kapsayanvatandaşların yüzde 75'i rezarvasyonları iptal etti. Ancak seçimin ikinci tura kalma ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. 8 Temmuz için iptal oranı ise sadece yüzde 10.

Tatil planı yapanlar dikkat! 8 Temmuz'u unutmayın

Erken seçim açıklaması tatilcilerin planlarını altüst etti. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinin 24 Haziran'a alındığının açıklanmasıyla birlikte peş peşe rezervasyon iptalleri geldi. Ancak unutulan bir nokta var: Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalabilir. Türkiye 8 Temmuz günü yeniden sandık başına gidebilir…

‘TAMAMI İPTAL OLACAK'
 
Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, erken seçim kararı ile birlikte 24 Haziran'daki iptaller önceki gün itibarıyla yüzde 75'e ulaştı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması ihtimalini gözönünde bulundurup, 8 Temmuz haftası için yapılan tatil planlarını da ertelemek gerekiyor. Ancak turizm şirketleri 8 Temmuz için yapılan rezervasyonlarda iptal oranının sadece yüzde 10'da kaldığını söyledi. Turizmciler iptallerle ilgili şöyle dedi: “Birkaç gün içinde 24 Haziran tarihine yapılan rezervasyonların tamamına yakınının iptal edilmesini bekliyoruz. 8 Temmuz'daki iptallerde normal günlerden bir fark yok. İptal oranı sadece yüzde 10'da kaldı. Tatilciler ikinci turu unutuyor olabilir.”

‘TATİLİNİ KISALTAN DA VAR'

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, “Seçimden dolayı gerçekleştirilen rezervasyon iptallerinin ücretini ödüyoruz” dedi. Polatoğlu, rezervasyon iptalleriyle ilgili snet bir rakamın verilemeyeceğini belirtti. Cem Polatoğlu, “Ayrıca seçim tarihine göre tatilini bir gün kısaltıp dönüş yapmak isteyenler de oluyor. Örneğin 7 gece yerine 6 gece konaklayıp dönmek isteyenler oluyor. Bu talepleri de yerine getirmeye çalışıyoruz. Bazı vatandaşlar da tatil programını temmuz ya da ağustos gibi dönemlere kaydırmak istiyor” ifadelerini kullandı.

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri