SORU - CEVAP
Giriş Tarihi : 18-04-2021 15:00   Güncelleme : 17-08-2023 04:05

Soru-Cevap: 23 Nisan'da Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Ödenecek mi?

23 Nisan'da Öğretmenlere Ek Ders Ödenir mi? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi günler resmi tatildir. Milli bayramlarda öğretmenlere ek ders ödemesi yapılır mı? .İşte yanıtı...

Soru-Cevap: 23 Nisan'da Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Ödenecek mi?

Uzaktan eğitim yapılıyor da olsa işleyişte bir değişiklik olmayacak!
 
Milli Bayramlar nedeniyle tatil edilen ve ders yapılamayan hallerde bütün okul yöneticilerine ve öğretmenlere ek ders ücreti normal olarak ödenecektir.
 
"Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar‘ın Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller başlıklı 16.Maddesi de bu yönde hüküm vermektedir. İlgili madde şu şekildedir;
 
b) (Değişik: 21/07/2007 tarihli ve 26589 sayılı R.G. Yayımlanan BKK ile) İl düzeyinde millî ve mahalli bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahalli bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde (*)(Değişik: 10/05/2008 tarihli ve 26872 sayılı R.G. Yayımlanan BKK ile) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar. "

 
Millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerinde yönetici ve öğretmenlerin üzerlerinde bulunan ders görevlerini yapmış sayılacaklarından Milli Bayramlar’da ek ders ödenir.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri