MEB
Giriş Tarihi : 17-04-2018 09:04   Güncelleme : 17-04-2018 09:09

İşte MEB'in Dershane ve Etüt Yerine Getirdiği Model

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayımladığı yeni “Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği”nde, mezun durumundaki kişiler için, kaldırılan dershanelere alternatif yeni bir kurs modeli oluşturuldu.

İşte MEB'in Dershane ve Etüt Yerine Getirdiği Model

MEB’in Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, mezun durumunda olanlar ve açık öğretime devam edenler için, 2014 yılında her kademe için kapatılan dershanelerin ve özel etüt merkezlerinin yerine devam edebilecekleri yeni bir “kurs modeli” oluşturuldu. Öğrencilerine örgün eğitim müfredatıyla eğitim verecek MEB’in “yeni nesil” kursları, “fiziki kapasitesi yeterli olan tüm resmi normal ve imam hatip ortaokullarında ayrıca tüm liselerde açılacak.
 
Eğitim-Bir-Sen ayarı

Yönetmeliğe göre önümüzdeki yıldan itibaren MEB, halk eğitim merkezlerinde açılacak destekleme kurslarında sözleşmeli usta öğreticilerden yararlanacak. Bu kapsamda tüm il ve ilçelerde “Hayat Boyu Öğrenme Komisyonları” kurulacak. “Eğitim faaliyetlerinin koordinasyonunu sağlamak” ve “Eylem planı hazırlamak” gibi görevleri üstlenen komisyonda, bakanlık yetkililerinin yanı sıra her ilde sadece Eğitim-Bir-Sen’in temsilcisi yer alacak. Yönetmeliğe göre destekleme kurslarında görev alan müdürler, kurslarda görev alacak öğretmenleri, henüz yürürlüğe bile girmeyen performans sistemine göre denetleyecek.

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU  - Milliyet

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri