SİYASET
Giriş Tarihi : 10-04-2018 17:03   Güncelleme : 10-04-2018 17:03

Öğretmenlere İkramiye ve 3600 Ek Gösterge İçin Kanun Teklifi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğretmenlere ikramiye verilmesi ve ek gösterge artışı için kanun teklifinde bulundu.

Öğretmenlere İkramiye ve 3600 Ek Gösterge İçin Kanun Teklifi

Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dâhil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara, her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, kasım ayı net maaşı tutarında öğretmenler günü ikramiyesi ödenmesi öngören kanun teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna sunuldu. 
 
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından sunulan kanun teklifinin genel gerekçesi şu şekilde.
 
Eğitim sistemi içerisindeki temel sorunlarını çözen ülkeler; kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomik alanlarda kalkınmış ve ilerlemiştir.

Akıl ve bilimden uzaklaşarak, çağdaş eğitim modellerini yaşama geçiremeyen toplumlar ise bağımsızlık, özgürlük ve ekonomik mücadelelerinde her zaman geride kalmaya mahkûmdurlar.

Kalkınmanın ve çağdaşlaşmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir. Eğitim ve öğretimin temel taşı ise gelecek nesilleri emanet ettiğimiz eğitim emekçilerimiz, öğretmenlerimizdir.

Öğretmenlerimiz; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim ve öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşama hazırlayan kimsedir.

Vermiş olduğumuz bu kanun teklifinin amacı; mutlu ve özgür bireylerin yaşadığı bir toplum yaratmanın yanında öğretmenlik mesleğini her bakımdan donanımlı ve çekici hale getirmek, kaliteli öğretmen yetiştirilmesi için her türlü ortam ve imkânı sağlamaktır.
 
DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ
 
MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ek 32'nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
"Eğitim ve öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) her yıl 24 Kasım Öğretmenler Gününde, Kasım ayı net maaşı tutarında öğretmenler günü ikramiyesi ödenir.”

MADDE 2- 657 sayılı Kanunun eki (l) sayılı Cetvelin "IV- Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı” bölümünün (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"b) Öğretmen ve diğer personel 
1 3600
2 2640
3 1920
4 1320
5 1080
6 960
7 600
8 540”

MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri