TEKNOLOJİ - YAZILIM
Giriş Tarihi : 13-03-2018 10:57   Güncelleme : 13-03-2018 11:37

MEB'den tablet itirafı: 'Kendiniz kullanın'

MEB tablet başarısızlığını itiraf etti, ‘kendiniz kullanın’ talimatı verdi.

MEB'den tablet itirafı: 'Kendiniz kullanın'

Milli Eğitim Bakanlığı, yüz milyonlarca lira harcanan FATİH Projesi hüsrana dönüşünce dağıtımından vazgeçilen tabletlere yeni çözümler için harekete geçti. Tablet yerine klavyeli bilgisayar dağıtma kararı alan bakanlık, depolarda çürümeye terk edilen ve öğrencilere dağıtılmamış durumdaki tabletlerin “garanti, bakım, teknolojik kullanım sürelerinin değerlendirilmesi” çerçevesinde il Milli Eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilmesi talimatı verdi.
 
MEB, 2 milyar TL’nin üzerinde para aktarılan FATİH Projesi’nde istenilen sonuca ulaşamayınca alternatif çözüm arayışına başladı. Öğrencilere 1.4 milyon tablet dağıttığını açıklayan bakanlık, elde kalan tabletler için çareyi kendi kullanmakta buldu. Bakanlık ihale sonucu alınan ve depolarda bekletilen binlerce tablet için il Milli Eğitim müdürlüklerine kullanım izni verdi.
 
Tabletler depolarda
 
Öğrencilere yeni dönemde klavyeli bilgisayar dağıtmaya hazırlanan MEB, illerden gelen sorular üzerine elde kalan tabletlere yeni kullanım alanları yarattı. İller “atıl durumdaki” tabletlerin sayılarını belirlemek için okullardan yanıt isterken, bir yandan da artık kullanılmayacak tabletleri bakanlığa sordu. İstanbul ve Aksaray İl Milli Eğitim müdürlüklerinin yazıları üzerine bütün illere tabletlere ilişkin resmi yazı gönderen MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, tabletlere ilişkin yeni talimatlar vererek tabletlerin proje amaçları dışında da kullanılmasının önünü açtı.

Kaynak: Cumhuriyet

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri