TEKNOLOJİ - YAZILIM
Giriş Tarihi : 08-03-2018 13:36   Güncelleme : 08-03-2018 13:36

Telefonu 47 yıllığına kilitlendi! Haberleri olmayanlar bu hataya düşüyor

Akıllı telefonlar hayatın her alanında kendini gösterirken birçok ebeveyn çocuklarını oyalamak için akıllı telefonlardan faydalanıyor. Uluslararası basında ses getiren haberlere göre bir kadının telefonunu oyalansın diye çocuğuna vermesi başına büyük bela açtı...

Telefonu 47 yıllığına kilitlendi! Haberleri olmayanlar bu hataya düşüyor

Haberiniz olmadan telefonunuzun 47 yıllığına kilitlendiğini görmeniz sizi nasıl etkilerdi? Çin’den gelen haberlere göre, Şanghay'daki iki yaşındaki bir çocuk, annesinin iPhone'u ile oyun oynarken yanlış şifre denemeleri yaptı. Bu olay sonucunda telefon, 47 yıllığına devre dışı kaldı.
 
25 MİLYON DAKİKA KİLİTLENDİ!
 
ShiftDelete’de yer alan habere göre ocak ayında telefonla eğitim videolarını çevrimiçi izlemek için çocuğa verildikten sonra yaşandı. Çocuğun defalarca telefon şifresini girmeye çalıştığını ve annesi telefonu eline aldığında 25 milyon dakika devre dışı kaldığını gördü. Bu olaydan sonra kadın Apple servisine gider ve oradaki teknisyenler yaşanılan bu durumu çözmek için kadına ya parolayı girmesi gerektiğini ya da 47 yıl beklemesi gerektiğini söyler.
 
80 YIL KİLİTLENEN TELEFONLAR BİLE VAR…
 
Wei Chunlong adındaki teknisyen, bu durumun daha önce de yaşandığını ve 80 yıl devre dışı kalan telefon olduğunu da Çin medyasına bildirmiş. Durumdan kurtulmanın tek çıkış yolu, tüm telefon verilerini silmesini ve telefonu fabrika ayarlarına döndürülmesi.
 
 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri