TEKNOLOJİ - YAZILIM
Giriş Tarihi : 02-03-2018 09:05   Güncelleme : 02-03-2018 10:07

Bilim kahramanları İzmir’de! En iyi Robotik takımları hafta sonu Fuar'da yarışacak

Türkiye’de ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor’ ismiyle gerçekleştirilen First Lego League yerel turnuvalarının dördüncü etabı 3-4 Mart’ta Fuari İzmir'de yapılacak. Teması ‘Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu’ olan turnuvada genç mucitler suya erişim, suyun kullanımı, taşınması ve tasfiyesiyle ilgili sorunlara çözüm projeleriyle yarışacak.

Bilim kahramanları İzmir’de! En iyi Robotik takımları hafta sonu Fuar'da yarışacak

Bilim kahramanları İzmir’de yarışacak

Bilim Kahramanları Derneği gönüllüleri tarafından düzenlenen yerel turnuvaların İstanbul, Ankara ve Bursa'dan sonra dördüncü etabı İZFAŞ desteğiyle İzmir’de gerçekleşecek. Fuar İzmir’de 3- 4 Mart tarihlerinde gerçekleşecek turnuvada 9-16 yaş arası öğrenciler, suyun tüm kullanım yollarını sorgulayarak üretimi, taşınması, doğru ya da dolaylı yoldan kullanılması ve tüketimi üzerine yenilikçi projeleriyle yarışacak.

Bu yıl 14’ncü kez düzenlenen ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor-First Lego League’ turnuvalarının İzmir ayağının tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’de 55 ilden toplam 3 bin 965 çocuk ve genç buluşmuş olacak. Dört farklı şehirde 12 yerel turnuvaya katılan 359 takımdan 52’si ulusal turnuvaya katılmaya hak kazanacak.

 

İstanbul, Ankara ve Bursa’da gerçekleşen yerel turnuvalarda, ulusal turnuvaya katılacak 42 takım belirlendi. Son 10 takım ise 3-4 Mart tarihlerinde fuarizmirde yapılacak dördüncü etap sonunda belli olacak. Ulusal turnuva da 10-11 Mart tarihlerinde yine fuarizmirde gerçekleşecek. Burada belirlenecek 6 takım uluslararası turnuvalara katılacak.

Bilim kahramanları İzmir’de yarışacak

 

GENÇ MUCİTLER ROBOTLARINI TASARLIYOR

Turnuvaya katılan takımlar gönüllü koç ve danışmanlar rehberliğinde proje sürecini öğreniyor. Her sezon tüm dünyayı ilgilendiren bir sorunla ilgili çalışan genç mucitler sırasıyla problemi tanımlıyor, çözüm stratejileri geliştiriyor, kendilerine verilen robot kitleriyle çözüm önerilerini projelendirerek robotlar tasarlıyor. Proje süreçlerinin ardından farklı illerde gerçekleşen turnuvalarda buluşan takımlar, proje sunumlarını yaparak robotlarını sergiliyor. Bilim Kahramanları Derneği’nin verilerine göre Türkiye’de 13 sezonda, 47 ilden 9-16 yaş arası toplam 14 bin öğrencinin yer aldığı turnuvalar kapsamında yarışan takımlar geçen sezonlarda, Avrupa Açık Turnuva Şampiyonluğu ve Kanada Açık Turnuva Şampiyonluğu dahil 27 uluslararası ödül kazandı.

Bilim kahramanları İzmir’de yarışacak

FIRST® LEGO® League (FLL)

FLL, özgüven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir nesil yetişmesi amacıyla dünyada  80 ülkede yapılan uluslararası bir etkinliktir. FLL; tematik, bilimsel ve takım çalışması odaklı bir turnuva olarak her yıl daha fazla katılımcı ve gönüllüyle hayata geçiriliyor.

Turnuvalara katılacak 4-10 kişiden oluşan takımlar, 2-3 ay öncesinden çalışıp; robot tasarlayıp, program yazıyor, araştırmalar sonucu özgün çözümler üretiyor, teatral sunumlar yapıyor, süreç içinde kazan-kazan tavırları içselleştirerek, kullanıyor ve yayıyor. Takımlar önce yerel, sonra başarılarına göre ulusal ve uluslararası turnuvalara katılma fırsatı elde ediyor.

FIRST® LEGO® League / FLL , FIRST  Vakfı ve LEGO markalarının ortak çalışmasından doğmuş, uluslararası, kar amacı gütmeyen bir programdır. Gençler ve çocuklar 4-10 kişi arası takımlar kurarak her yıl dünyanın gündemine ait farklı bir tema üzerinde araştırma yapıp,  çözüm üretip, paylaşıp, özgüven inşa ederler. Evrensel sunum metotlarını uygulayarak takım olarak çalışması ve kaynakları iyi kullandıkları bir deneyim yaşarlar.

Hürriyet - guncelegitim.com

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri