OKUL
Giriş Tarihi : 16-02-2018 09:12   Güncelleme : 06-09-2023 14:00

O Sınıf Öğrencilerine Dizüstü Bilgisayar Verilecek

Öğrencilere tablet yerine dizüstü bilgisayar dağıtılacağı açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, konuyla ilgili Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Genel Müdür Tırnakçı, ''Hedefimiz çocukların eylül ayında masalarında kitapları buldukları gibi dizüstü bilgisayarları da bulmaları'' dedi.

O Sınıf Öğrencilerine Dizüstü Bilgisayar Verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, İstanbul’da düzenlenen ‘Harezmî Eğitim Modeli Eğitici Eğitimi Çalıştayı’ açılış programı sonrası Hürriyet’e konuştu. Genel Müdür Tırnakçı, gelecek eğitim öğretim döneminde 5 ve 9’uncu sınıflara tablet yerine dizüstü bilgisayar dağıtmayı planladıklarını açıkladı. “Hedefimiz çocukların, eylül ayında masalarında kitapları buldukları gibi dizüstü bilgisayarları da bulmaları” diyen Genel Müdür’ün açıklamalarından satır başları şöyle:
 
TABLETLE YAPILAMAYANLAR, LAPTOPTA KOLAYCA YAPILABİLİYOR
 
“Tabletletin kullanım alanları, memnuniyetiyle ilgili sahadan veriler topladık. Dağıttığımız hangi teknolojik ürün ne düzeyde kullanılıyor, memnuniyeti nedir? şeklinde. 4’üncü sınıflardan itibaren kodlama dersi geldi. Bunlar bizim projeyi şekillendiren unsurlar. Müfredata kodlama dersinin konulması şöyle bir açılım yapmamızı gerektirdi. Tabletler bir tüketim aracı. Oyun yüklüyorsunuz, yazılım yüklüyorsunuz ya da mailinize EBA’ya bakıyorsunuz. Bu anlamda tüketici konumdasınız. Bir şey yüklemek istediğinizde harici klavye, mause takmanız lazım. Bu öğrencileri hem psikolojik olarak zorluyor. Hem yapmak istemiyorlar. Biz şunu yapalım dedik. Çocuktan bir şey isteyeceğiz. Şu problemi çöz. Bunu yaparken de bilgisayarı, kodu, yazılımı kullan diyeceğiz. Çocuk tabletle bunu yapamıyor ya da zorlanarak yapıyor. Üst düzey bir beceri gerektiriyor. Laptopta kolayca yapılabiliyor. Böyle bir çözüm üretmek istedik. Bakanlığa arz ettik, uygun görüldü. Dağıtılacak tablet yerine böyle bir ürün vermeyi kararlaştırdık ve onunla ilgili hazırlık yaptık. Hürriyet
 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri