MEB
Giriş Tarihi : 14-02-2018 20:35   Güncelleme : 14-02-2018 20:35

MEB'den 'TEOG' açıklaması

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 14/2/2018 tarihli ve 30332 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

MEB'den 'TEOG' açıklaması

Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemi, adı geçen Yönetmelik hükümleri ile yeniden düzenlenmiş olup 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı sonunda ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8 inci sınıfını tamamlayacak ve 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı itibarıyla ortaöğretim kurumlarına (liselere) yerleşecek tüm öğrencileri kapsamaktadır.
 
Buna ilişkin detaylı açıklamalar Bakanlığımızın resmî internet sayfalarında yapılmış ve söz konusu Yönetmelikte yapılan değişiklikler kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Ancak bugün, çeşitli internet haber sitelerinde “TEOG’un kaldırılmadığı, bu yıl da uygulanacağı ve hâlihazırda 8 inci sınıfta öğrenim görmekte olan öğrencileri kapsamadığı” şeklinde gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanıltıcı haberlerin yer aldığı gözlenmiştir.
 
Kamuoyunun yanlış bir şekilde yönlendirilmesine neden olan bu ve benzeri haberler aracılığıyla dile getirilen iddialar gerçeği yansıtmamakta olup, bahse konu Yönetmeliğin geçici maddesinde yer alan yerleştirme, nakil ve geçişlere ilişkin hükümler, yalnızca 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı itibarıyla ortaöğretim kurumlarına yerleşecek olan, yani 9 uncu sınıfa başlayacak öğrencileri kapsamaktadır. Hâlihazırda öğrenimlerine devam eden ortaöğretim (lise) öğrencilerinin nakil ve geçiş işlemlerinde ise herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Bu öğrencilerin nakil ve geçiş işlemleri, bugün itibarıyla yürürlüğe giren Yönetmelik hükümlerinden etkilenmeyecek olup, önceki Yönetmeliğin hükümleri uyarınca yürütülmeye devam edecektir.   
 
Ortaöğretime geçiş süreci kapsamında uygulanacak yeni hükümler, Bakanlığımızın kamuoyu ile paylaştığı şekilde 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı itibariyle hayata geçecektir. Bugün itibarıyla ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8. sınıfında okuyan öğrenciler, yeni hükümler uyarınca belirlenen uygulamalar kapsamında ortaöğretim kurumlarına (liselere) yerleştirilecektir. Buna ilişkin kılavuz hazırlama çalışmasına başlanmış olup, söz konusu çalışma tamamlandığında kamuoyu ile paylaşılacaktır.
 
 Saygıyla duyurulur.

Millî Eğitim Bakanlığı

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri