SINAV
Giriş Tarihi : 14-02-2018 11:19   Güncelleme : 14-02-2018 11:28

MEB Yönetmeliği kafa Karıştırdı... TEOG Bu Yıl Yapılacak Mı?

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin de, yönetmeliğin yanlış yorumlamasıyla ilgili Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

MEB Yönetmeliği kafa Karıştırdı... TEOG Bu Yıl Yapılacak Mı?

Yayımlanan yönetmelik maddesi şöyle;
 
 MADDE 15 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
 
“Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme, nakil ve geçişler
 
GEÇİCİ MADDE 9 – (1) Bu Yönetmelikte yer alan yerleştirme, nakil ve geçişlere ilişkin hükümler, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından itibaren ortaokul ile imam hatip ortaokullarının 8 inci sınıfını tamamlayıp ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencileri kapsar.
 
(2) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ortaöğretim kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrencilerin nakil ve geçişleri; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yürürlükte olan Yönetmelik hükümlerine göre yürütülür.”
 
Müsteşar Tekin: Yanlış Yorum
 
MEB Müsteşarı Yusuf Tekin de, yanlış yorumlamayla ilgili Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Tekin, nakil ve geçişlerle ilgili maddenin şu anda 8’inci sınıfta okuyup 9’uncu sınıfa yerleşecek öğrencileri kapsadığını vurgulayarak, eski sistemle liselere yerleşen öğrencilerin eski yönetmelik hükümlerine göre nakil yapacağını belirtti.
 
Tekin’in açıklamaları şöyle:
 
Yusuf Tekin‏ @Yusuf__Tekin
 
Ortaöğretim yönetmeliğindeki değişiklik yayımlandı. Gene okuma yazma bilmeyenler yanlış yorumlarla kafa karıştırıyor. Hep kötü niyetten kaynaklanıyor. Düzeltme gereği hissettim. Yönetmelik şu an 8. sınıfta okuyup 9. sınıfa yerleşecek bütün öğrencileri kapsıyor. Geçici madde ise nakil ve geçişleri düzenliyor. 2018-2019 eğitim öğretim yılında 9. sınıfa başlayan öğrencilerin nakil ve geçişleri. Yani eski öğrenciler eski hükümlere göre nakil yaptıracaklar demek. Daha açık yazayım: Yanlış arayanlar okuma yazma bilmiyor. Herhangi bir yanlışlık yok. Açıklamak istedim. Herkese hayırlı olsun.

Egitimhane.com
 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri