OKUL
Giriş Tarihi : 21-01-2018 15:23   Güncelleme : 21-01-2018 15:26

Okul servislerine güvenlik ayarı! İkinci dönem bu kural uygulanacak!

Son zamanlarda okul servis şoförlerinin karıştığı kavgalı olaylar ve çocuklara yönelik cinsel istismar iddiaları üzerine, harekete geçildi. Öğrenciler, ders başlangıcından 15 dakika önce okula teslim edilecek

Okul servislerine güvenlik ayarı! İkinci dönem bu kural uygulanacak!

Okul öncesi ve zorunlu eğitim kapsamında bulunan öğrencilerin, servisle taşınmalarına ‘güvenlik’ ayarı getirildi. Okul servis araçları, artık okula uzaklık, coğrafi ve iklim şartları dikkate alınarak öğrencileri ders başlangıcından en fazla 15 dakika önce okula teslim edecek. Öğrenciler evden daha erken alınarak, okula erken bırakılmayacak.

RİSKSİZ YOL SEÇİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), servislerle ilgili belirlediği yeni kuralları, dün il milli eğitim müdürlüklerine gönderdi. Buna göre; öğrencilerin, ders bitiminde de 15 dakikadan fazla bekletilmeden evlerine dönmeleri sağlanacak. Okul servis araçlarının güzergahı tespit edilirken, tehlikeli ve kalabalık değil, öğrencilerin riske girmeyeceği noktalar ve yollar tercih edilecek.

İZİN BELGESİ ALINACAK

Öğrencilerin ikamet adreslerinde yıl içerisinde değişiklik olduğu takdirde öğrenci sayısına göre güzergahlarda çalıştırılan araçlar arasında komisyon tarafından en uygun şekilde yer değişikliği yapılabilecek. Taşımacı, şehiriçinde izleyeceği güzergah için belediyeden izin alacak. Bakanlık ya da valiliğin yaptığı mesai veya eğitim saatleri değişikliğine taşımacı da uyacak.

ŞOFÖR SİGORTALI OLACAK

Taşımacı, şoför ve yanındaki diğer çalışanları sigorta yaptıracak. Öğrencilerin araçlara binmesi veya inmesi sırasında trafikteki diğer araçların öğrenciler için tehlike oluşturmayacak şekilde duraklamasını sağlamak amacıyla ‘DUR’ işaret levhası mutlaka yakılacak. Sözleşmede yer alan hükümlerin yerine getirilmemesi durumunda tek taraflı sözleşme feshedebilecek.

 
Kaynak : Posta

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri