OKUL
Giriş Tarihi : 11-01-2018 17:32   Güncelleme : 11-01-2018 17:40

Okulda zorlama sucuk partisi veren müdür hakkında suç duyurusu

Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde okuyan bazı öğrencilerin velileri, okul bahçesinde düzenlemek istediği sucuk partisine katılmak istemeyen öğrencilere sınıf ortasında hakaret edip tehdit ettiği iddiasıyla okul müdürü Necati Yener hakkında suç duyurusunda bulundular.

Okulda zorlama sucuk partisi veren müdür hakkında suç duyurusu

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 20 öğrenci velisi hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini savcılığa verdiler. 
 
Öğrenci velisi Ülkü Sarıcan, "Okulumuzda bugün bizi endişelendiren bir olay yaşandı. 11. sınıfa giren müdür Necati Yener, daha önce de yaşadığımız gibi çocuklarımızı hem tehdit ediyor hem de hakaret ediyor. Sebebi de, okul müdürü Cuma günü sucuk partisi yapmak istiyor. Bazı çocukların diğer öğrencileri sucuk partisine katılmaması yönünde ikna ederek örgütlediğini iddia ediyor. Çocuklara 'haysiyetsizler, soytarılar' gibi laflarla hakaret ediyor ve 'bunun cezasını çekeceksiniz' diyerek tehditte bulunuyor" diye konuştu. 
 
Öğrencilerin disiplin soruşturmalarıyla tehdit edildiğini iddia eden öğrenci velisi Sarıcan, "Okulda bir huzur kalmadı. Mevzu okulda eğitim değil neredeyse. Sürekli bir huzursuzluk ortamı var. Bununla ilgili bakanlığın okulda yürüttüğü bir soruşturma var. Biz de bugün buraya okul müdürü hakkında savcılığa dilekçe vermek üzere geldik" diye konuştu.
 
Öğrenci velisi Recep Tunaoğlu da, okul müdürü Necati Yener'in bugün sınıfa giderek öğrencilerin cep telefonlarını topladığını ardından da, "Bundan önce öğretmenlerinize bir sürü saygısızlık yaptınız. Bundan sonra hiçbir şekilde bu saygısızlıklarınızı müsamaha etmeyeceğim" dediğini ileri sürdü. Okulda Cuma günü için 10 gün öncesinden bir sucuk partisi tertip edildiğini belirten öğrenci velisi Tunaoğlu, "Benim kızım vejetaryen olduğu için gitmeyecek. Öğrencilere, 'Siz diğer sınıfları organize ediyorsunuz. Bu sınıfları organize ettiğiniz için hepiniz suçlusunuz' diyor. Disipline vereceğini bildirerek, 'haysiyetsizler, şerefsizler, soytarılar' demiş. Bunların hepsini aynen söylemiş" iddiasında bulundu. 
 
Kızının 11. sınıfta okuduğunu ve üniversiteye hazırlandığını anlatan öğrenci velisi, CİMER'e de BİMER'e de başvurduklarını ancak henüz bir cevap alamadıklarını söyledi. 
 
Öğrenci velilere daha sonra savcılığa giderek okul müdürü Necati Yener hakkında 'tehdit ve hakaret' suçlamasıyla şikayette bulundu. 
 
Meclis gündemine taşındı
 
Konuyu TBMM gündemine taşıyan ve soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, yaşananları şöyle anlattı:
 
"Proje Okul kapsamındaki Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nin Müdürü Necati Yener, uygulamaları yüzünden Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayet edildi. Okulda yaşananları biz de MEB'e aktarmış ve müdürden kaynaklanan sorunların çözülmesini istemiştik. Bakanlık, şikayetlerin artması sonucu üç gün önce okula müfettiş yolladı. Müfettişlerin incelemesi yarın bitiyor. Ancak ne ilginç ki; müfettişler okulda çalışma yürütürken, Müdür Necati Yener ise hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor. Cuma günü okulda bir sucuk partisi düzenlemeye hazırlanıyor. Bir grup öğrenci ise müdürü protesto etmek için partiye katılmayacağını söylüyor. Müdür Necati Yener bunu duyunca, sınıfa giriyor ve hakaretler yağdırıyor."
 
Yarkadaş, Necati Yener'in, cuma günü düzenlenecek olan sucuk partisine katılmayacağını söyleyen öğrencileri de tehdit ettiğini ileri sürerek, "Şoka uğrayan öğrenciler, bunun üzerine ailelerini haberdar ediyor. Aileler hemen okula geliyor. Şu an okulda tam bir kaos var. Bu müdürün görevden alınması ve derhal tedaviye gönderilmesi gerekiyor" dedi.

CNNTURK

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri