OKUL
Giriş Tarihi : 08-01-2019 15:53   Güncelleme : 06-09-2023 14:02

Dönem Sonu Not İşlemleri, 4. sınıf sınav sayısı, 4. sınıf not

İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde bazı maddelerde yapılan değişikliklerden dolayı 4.sınıf öğretmenleri özellikle dönem sonu işlemlerinde tereddüte düşmektedir.

Dönem Sonu Not İşlemleri, 4. sınıf sınav sayısı, 4. sınıf not

 MADDE 22 - (3) (Değişik:RG-16/6/2016-29744) Öğrencilere her dönemde her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2, haftalık ders saati sayısı 2 den fazla olanlara ise 3 defa ders etkinliklerine katılım puanı verilir.

*İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri>>Not İşlemleri>>Hızlı Not Girişleri bölümünden ders öğretmenlerinin sınıflarına veya girdiklere derslere ait öğrencilere not girişlerinin yapılması gerekmektedir.

*Ders ve etkinliklere katılım puanının değerlendirme ölçeklerine göre verilmesi ve değerlendirme ölçeklerinin bir örneğinin okul idaresine teslim edilmesi gerekmektedir.

*Görsel Sanatlar dersi için "Ürün Dosyası" notu girilecektir. (1. Sınav  alanı işaretlenecek.)

*Mazeretleri nedeniyle okula gelmeyen öğrencilerin yazılı/uygulamalı sınavları yapılacak, sınavlara ait notlar okul idaresi ile işbirliği yapılarak girilecektir.

*Mazeretsiz olarak yazılı/uygulamalı sınavlara katılmayan öğrencilere; yazılı ve ders içi etkinlikler bölümlerine G (Girmedi) harfi yazılmalıdır.

*Sürekli devamsız olan öğrenciler için herhangi bir veri girişi yapılmayacaktır.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri