TEKNOLOJİ - YAZILIM
Giriş Tarihi : 29-12-2017 08:46   Güncelleme : 29-12-2017 14:36

Bylock Tuzağına Düşenlerin İsimleri İllere Gönderildi. İşte Bylock Tuzağına Düşenlerin Tam Listesi

FETÖ’nün özel bir kurgusuyla bazı kullanıcıların telefonlarının rızaları dışında Bylock ilişkilendirildiğini tespit ederek, kamuoyuna açıklayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye’deki bütün başsavcılıklara 322 sayfalık bir liste gönderdi.

Bylock Tuzağına Düşenlerin İsimleri İllere Gönderildi. İşte Bylock Tuzağına Düşenlerin Tam Listesi

Milliyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, listede, rıza ve onayları dışında ‘morbeyin’ ve diğer uygulamalar üzerinden Bylock ile temas ettirilen 11 bine yakın telefon numarası var.
 
Ankara Başsavcılığı, bu listelere ilişkin üst yazıda bu listelerdeki telefon numaralarının farklı şekillerde kullanıcısının bilgisi dışında Bylock sunucularına yönlendirildiğini belirterek, hakkında sadece bu sebeple işlem yapılmış kişilerin durumunun yeniden değerlendirilmesini istedi. Başsavcılıklar bu listeden, kendi işlem yaptıkları numara ve kullanıcısının durumunu tekrar değerlendirecek ve eğer kişi sadece bu veri yüzünden ile tutuklanmışsa, hakkında Bank Asya’ya para yatırma veya FETÖ üyeliğine kriter sayılan diğer unsurlardan biri yoksa tutuklu ise tahliye edilebilecek, diğer adli yaptırımlar uygulanmışsa da bu yaptırımlar (adli kontrol, yurtdışı yasağı... vs) kaldırılabilecek.
 
SAADET PARTİSİ YÖNETİCİSİ MUSTAFA YAMAN TAHLİYE EDİLDİ 
 
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme  programı "ByLock" kullandığı iddiasıyla "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan  15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Saadet Partisi İstanbul Yönetim  Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Yaman'ın, güncellenen "ByLock" listesinden adının  çıkartılması üzerine tahliye edilmesine karar verildi.
İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, Mustafa Yaman'ın tutukluluk halini,  667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK), "Tutukluluğun incelenmesi,  tutukluğa itiraz ve tahliye talepleri dosya üzerinden karara bağlanabilir.", 668  sayılı KHK'nin ''Tahliye talepleri en geç 30'ar günlük süreçlerle tutukluluğun  incelenmesi ile birlikte dosya üzerinden karara bağlanır." hükümleri ile 5271  sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) "Hakim ve mahkeme, tutukevinde bulunan  sanığın tutukluluk halinin devamının gerekip gerekmeyeceğine her oturumda veya  koşullar gerektiğinde oturumlar arasında ya da birinci fıkrada öngörülen süre  içinde de resen karar verir." maddesini dikkate alarak, dosya üzerinden yeniden  gözden geçirdi.
 
Mahkeme heyeti, Mustafa Yaman'ın, "güncellenen 'ByLock' listesinden  adının çıkartılması, dosyada yüklenen suça ilişkin başkaca bir delil ve iddia  bulunmaması'nı gerekçe göstererek, oy birliğiyle tahliye edilmesine karar verdi.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, "ByLock"  kullandığının tespit edilmesi üzerine tutuklanan Mustafa Yaman'ın "silahlı terör  örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını  talep ediliyor.
 
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı  iddiasıyla FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan MKE Kırıkkalespor  kalecisi T.Ö. hakkında, güncellenen "ByLock" listesinden adının çıkartılması  üzerine tahliye edilmesine karar verildi.
 
KIRIKKALESPOR KALECİSİ DE SERBEST BIRAKILDI
 
Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Sulh Ceza Hakimliğine, iradesi  dışında 'ByLock IP'lerine yönlendirildikleri tespit edilen 11 bin 480 GSM  kullanıcısından, hakkında işlem yapılan 1 GSM numarasını kullanan T.Ö. ile ilgili  yeniden değerlendirme yapmasını istedi.
 
Mahkeme, T.Ö'nün "güncellenen 'ByLock' listesinden adının  çıkartılması, dosyada yüklenen suça ilişkin başkaca bir delil ve iddia  bulunmamasını" gerekçe göstererek tahliye edilmesine karar verdi.
Soruşturma çerçevesinde, 1 Kasım'da ByLock kullandığı gerekçesiyle  Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi  ekiplerince düzenlenen operasyonda MKE Kırıkkalespor kalecisi T.Ö. gözaltına  alınarak tutuklanmıştı.
 
ANKARA'DA BYLOCK'TAN TUTUKLANAN 11 POLİS TAHLİYE EDİLDİ
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 'ByLock IP'lerine yönlendirildikleri tespit edilen 11 bin 480 GSM kullanıcısı tespitinin ardından yeniden güncellenen 'ByLock'  listesine göre Ankara'da meslekten ihraç edilerek tutuklanan 11 polis memuru tahliye edildi. Bylock kullanıcısı olmadıkları ve FETÖ üyesi olduklarına dair haklarında  başka delil bulunamayan 11 polisin mesleğe yeniden dönüş yolu açıldı.

Milliyet

Sizin de telefonunuzda olabilir; işte FETÖ'nün Bylock tuzağı programları


BYLOCK TUZAĞINA DÜŞMÜŞ TELEFON NUMARALARININ TAM LİSTESİ

505 ila 507 ile başlayan numaralar için buraya tıklayın.

530 ila 539 ile başlayan numaralar için buraya tıklayın.

540 ila 555 ile başlayan numaralar için buraya tıklayın.

Not: Telefon numaralarının son iki rakamı memurlar.net tarafından yıldız konularak gizlenmiştir.

memurlar.net

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri