SINAV
Giriş Tarihi : 24-12-2017 01:58   Güncelleme : 24-12-2017 02:16

Ehliyet sınavı ne zaman açıklanacak? MEB'ten resmi açıklama geldi

Ehliyet sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair soruya Milli Eğitim Bakanlığı resmi açıklama yaptı. 23 Aralık'ta yapılan sınavın ardından gözler MEB’e çevrilirken, Bakanlık sonuç üzerinden resmi açıklamayı sınav takvimi içerisinde paylaştı.

Ehliyet sınavı ne zaman açıklanacak? MEB'ten resmi açıklama geldi

Öte yandan bakanlık soru ve cevaplara dair “bu zamana dek” resmi açıklama yapmadı. İşte sınava dair merak edilenler?

EHLİYET SORULARI KONU DAĞILIMI

Sınavda 4 konu üzerine soru soruldu: İlk yardım 12 soru, Trafik 23 soru, Motor 9 soru, Trafik adabı 6 soru. Toplam 50 soru, sınav süresi ise 60 dakika. 

23 ARALIK EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, 23 Aralık’ta yapılan sınava dair sonuç açıklama tarihine dair resmi açıklama yaptı. Buna göre sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih 4 Ocak 2018 Perşembe günü olarak belirlendi.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

23 Aralık’ta sınavı başarı ile geçen kursiyerler, direksiyon sınav tarihini merak ediyor. Buna göre, sınavlar Ana sınav 13-14 Ocak 2018 tarihlerinde yapılacaktır.

STAJYER EHLİYET NEDİR?

Direksiyon sınavını kazanan adaylar, 2 yıl olmak üzere stajyer ehliyet belgesine sahiptir. Bu süre zarfında; 5 kez kırmızı ışık ihlali olursa, 5 kez hız limiti aşılırsa, 2 yıl süre zarfında toplam ceza 75 puan olursa, ölümcül veya yaralanma kazasına suçlu görünürse, stajyer ehliyet belgesi geri alınacak ve normal ehliyet belgesi verilmeyecek. 2 yıl sonra trafik kurallarına uyan ve yapılmaması gerekenlere dikkat eden stajyer ehliyet belgesine sahip olan sürücü, 1 yıl içerisinde normal ehliyet belgesini alabilir.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri