TEKNOLOJİ - YAZILIM
Giriş Tarihi : 19-12-2017 23:57   Güncelleme : 20-12-2017 00:02

Bu telefonlar artık Whatsapp kullanamayacak

WhatsApp 30 Haziran 2017 tarihinden itibaren mesaj gönderemeyecek ve alamayacak telefonların listesi yayınlamıştı. Ancak firma yeni bir açıklama yaparak bu tarihi bazı modeller için ertelemişti. İşte o tarih de 31 Aralık'ta sona eriyor.

Bu telefonlar artık Whatsapp kullanamayacak

Son dönemde birçok değişikliğe uğrayan WhatsApp popülerliğini de oldukça artırdı.  Ancak her geçen gün eklenen yeni özellikle kimi cihazlarda sorun yaşanmasına neden oluyor.  Bunda en önemli etken bu cihazların işletim sistemlerinin artık güncellenmiyor olması. Ayrıca kimi cihazların donanımları artık WhatsApp'in ihtiyaçlarını karşılamıyor.  Bu nedenle bazı cihazlar bir süredir WhatsApp güncellemelerinden faydalanamadı.
 
WhatsApp'in resmi bloğundan yapılan açıklamada artık bazı Android, IOS, Windows, BBOS ve Symbian işletim sistemini kullanan cihazların 30 Haziran itibariyle WhatsApp'ı kullanamayacağı duyurulmuştu.
 
Bu cihazlara güncelleme desteği 2016'nın bitimiyle zaten sona ermişti. Ancak daha sonra WhatsApp süreyi uzatarak 30 Haziran 2017'ye çekmişti. Whatsapp yeni aldığı kararla üç model için bir kez daha ertelemeye gitti. Buna göre Nokia S40, BlackBerry OS ve BlackBerry 10 için verilen destek tarihi 31 Aralık 2017'ye kadar sürecek. Yani sadece 13 gün kaldı.
 
Öte yandan aşağıdaki modeller WhatsApp kullanamayacak:
 
Nokia Symbian S60
Android 2.1
Android 2.2
Windows Phone 7.+1
iPhone 3GS (iOS 6)
 
WhatsApp bu telefonları ya da işletim sistemlerine sahip kullanıcılarına eğer güncellenebiliyorsa işletim sistemini güncellemelerini ya da cihazlarını yeni modellerle değiştirmelerini tavsiye etti.
 
Açıklamada bu kararı alırken çok zorlandıklarını da belirten WhatsApp yetkilileri üst işletim sistemleriyle kullanıcıların WhatsApp'ten tam olarak faydalanabileceklerini hatırlattı.
 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri