OKUL
Giriş Tarihi : 15-12-2017 15:31   Güncelleme : 15-12-2017 15:31

'Küfreden öğretmen' iddiası velileri ayağa kaldırdı

Eskişehir’de öğrencilerine hakaret ve küfür ettiği iddiası ile bir öğretmen hakkında idari soruşturma başlatılırken, şikâyetçi veliler bu öğretmenin hala aynı görevini sürdürmesine tepki gösterdiler.

'Küfreden öğretmen' iddiası velileri ayağa kaldırdı

Eskişehir merkezde merkezindeki bir imam hatip ortaokulunda fen bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Ö.Y.’nin öğrencilere hakaret ederek ders işlediği, küfür ettiği iddiaları velileri harekete geçirdi.
 
DERSE GİRMESİNE TEPKİ
 
Konuyla ilgili velilerin şikâyet dilekçesi vermesi üzerine iddiaları araştırmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir müfettiş görevlendirildi. Okul yöneticileri, hakkında şikayet edilen öğretmen ve öğrencileri dinleyen müfettişin hazırladığı raporun sonucu henüz bir karar verilmezken, veliler öğretmenin yine aynı sınıflarda görev devam etmesini eleştirdiler. Soruşturma devam ederken öğretmenin görevden uzak tutulması gerektiğini dile getiren veliler, Ö.Y.’nin derslere girmeye devam etmesine tepki gösterdiler.
 
'SALAK, GERİ ZEKALI, MAL' 
 
Öğretmen hakkında şikayet dilekçesi veren velilerden M.B., konuyla ilgili birçok öğrenci gibi kendi çocuğunun da farklı kötü muameleye muhatap olduğunu anlattı. Oğlu tarafından öğretmenin sık sık kendisine şikâyet edildiğini anlatan baba, "Okulun başladığı günden beri oğlum fen bilgisi derslerine giren öğretmenden şikâyetçi olduğunu bana anlatıyordu. Ders içinde çocukları aşağılayıcı cümleler kurduğu, salak, geri zekâlı, mal gibi tabirlerle hitap ettiğini, bazen küfür ettiğini anlatıyordu. Çocuklarla iletişim şekli bu her halde diye durumun üzerine gitmedim. İl genelinde 5. Sınıflar arasında yapılan kitapçık imtihanında oğlum fen bilgisi dersinden bütün soruları bilen tek kişi olmuştu. Bu imtihandan bir hafta sonra yapılan ders imtihanında 55 almış. Ne tür bir hata yaptı acaba diye sınıf öğretmeni aradık, ‘kâğıdını kontrol edelim’ dediler. Kontrol sonucunda kodlama hatası yaptığını ama cevapların doğru olduğunu bize aktardı. 5 sınıf öğrencisi çocukların kodlamanın öneminin ne olduğunu bilmedikleri kanaatindeyim. Ertesi gün öğretmen sınıfta kâğıtları dağıtmış ve kontrol edilmesini istemiş, kontrol sonucu, ’Senin gibi geri zekâlılar kodlamayı bilmez, malsınız siz, sizden bir halt olmaz’ diyerek, sınıf geneli ve özelde oğlumu hedef alan cümleler kurmuş ve bazı öğrencilerinde sınav kâğıtlarını kafalarına vurarak aşağılamış. Bir öğrenciye de, ’Sen efendisin, sen kâğıdında kodlamayı unutmuşsun’ diyerek, sınav sonucunu 100 yapmış. Moraller haliyle çok bozuk, çocuklar fen dersi olduğunda okula gitmek istemiyor, dersten iyice soğudular. Sınav kâğıdının incelenmesi için verdiğim dilekçe üzerine komisyon sınav kâğıdını inceleyerek, oğlumun sınav sonucunu 55’ten 75 çıkarmış. Kodlama hatası olduğunu, cevap kâğıdında sonuçların doğru işaretlendiğini söylediler" dedi.
 
ÇOCUK İFADEYE GİDERKEN ÖĞRETMEN 'NABER LAN' DEMİŞ
 
Hakaretin ardından olayın küfür boyutuna bile ulaştığını öne süren M.B., "Geçen ay oğlumu eve getirmek için aldığımda moralinin çok bozuk olduğunu gördüm, anlatmasını istedim. Okulda fen bilgisi dersine giren öğretmen Ö.Y.’nin kendisine küfrettiğini ve aşağılayıcı davranışlarını arttırdığını söyledi. Hatalı aktarım olmasın diye sınıfta diğer çocuklara sordum. Onlar da öğretmenin küfür ettiğini söylediler, rahatsız olduklarını ifade ettiler ve ailelerine bildirmişler. Aileleri de gerekli işlemleri yapacaklarını söylemişler. Sonraki gün okul idaresine giderek ilgililere bu konuyu ilettim, sıkıntı büyümeden halletmelerini istedim. Bana, dilekçe ile başvurmam gerektiğini söylediler. Ben de dilekçemi yazarak okul idaresine verdim. Öğretmen Ömer Y. hakkında soruşturma açılmış, ifademizi almak için görevlendirilen okul müdürü bizi çağırdı, ivedilikle giderek durumu anlattım. Benzer şikâyeti olan 6-7 veli daha var. Başka dilekçeler de verilmiş, onlar da ifadelerini biz oradayken geldiler ve verdiler. Soruşturma okulda bulunan diğer öğrencilerden ifade alınarak devam etti. İfadeye çağrılan çocuklar tek tek müfettişin yanına giderek ifade vermişler. Oğlum ifadeye çağırıldığında adı geçen öğretmen koridorda dolanıyor, durumu kontrol ediyormuş. Oğluma ’Naber lan?’ diyerek korku vermek istemiş" dedi.
 
'GECİKEN ADALET ADALET DEĞİLDİR' 
 
İfade verdikten sonra okula gittiğini, müdür yardımcısına; ‘O öğretmen hala derslere girmeye devam edecek mi, hakkında bir soruşturma var ve halen öğretmen aynı sınıfa derse giriyor, ilginç bir durum anlayamadım’ dediğini belirten M.B. şunları anlattı.
 
"Okul yöneticileri bana ’Soruşturma devam ediyor, şu an bir şey yapamayız’ dediler. Geciken adalet, adalet değildir. Aradan 1 aya yakın zaman geçti ve o öğretmen hala derslerine giriyor. Yaklaşık bin 200 öğrencisi olan böyle büyük bir okul kimlere emanet edilmiş. Bir öğrenci şikâyet ettiği ve hakkında soruşturma açılmasına sebep olan öğretmen tarafından nasıl eğitiliyor, öğretilir. Soruşturmanın bir an önce sonuçlanmasını, bu öğretmenin aynı öğrencilerin derslerine girmemesini istiyoruz."
 
Okul yöneticileri, yapılan şikâyetler üzerine idari soruşturmanın devam ettiğini belirtirken, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, müfettiş raporlarına göre öğretmen hakkında bir karar verileceğini anlattılar.
 
ESKİŞEHİR (İHA)

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri