SINAV
Giriş Tarihi : 22-11-2017 15:57   Güncelleme : 22-11-2017 19:27

Liseye Geçişte Yeni Sistemin Ayrıntıları Ortaya Çıkıyor

Liseye geçişte yeni sınav sistemi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Yeni sistemde bazı değişiklikler yapılacak. Değişikliklerden biri soru sayısı.

Liseye Geçişte Yeni Sistemin Ayrıntıları Ortaya Çıkıyor

Liseye geçişte yeni sınav sistemi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Yeni sistemde bazı değişiklikler yapılacak. Değişikliklerden biri soru sayısı. Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, yeni sistem ile ilgili detayları paylaştı.Liseye geçişte yeni sistem üzerine çalışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin Hürriyet Gazetesine sistemde gelinen son durumu anlattı. Liseye sınavla girişte başarı puanına bakılmayacak. Öğrenciler sınavdan aldıkları puan ile tercih ettikleri liselere yerleştirilecek. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı soru sayısının arttırılacağını da açıkladı.
 
Yeni sistemde sınav isteğe bağlı. Tekin, bu yıl velilerde "Çocuğum denesin" psikolojisinin olacağını söyledi. "600 bin öğrenci sınava girer. Ancak gelecek yıl azalır "diye konuştu. Yeni sistemde her eğitim bölgesinde ortaokullar ile lise eşleştirilecek. Bölgedeki ortaokullar ile  mevcut liselerin kontenjanları karşılaştırılacak ve eğitim bölgeleri oluşturulacak. Eğitim bölgeleri oluşturulurken birinci öncelik eve yakınlık diğeri ise ortaokul eşleşmesi olacak. Müsteşar Tekin, "Herkes okul türleri itibariyle, evine en yakın okula gidecek,, öğrenciye her okul türü sunulacak " diye konuştu.
 
Tercih için ise, e -okul sisteminde tercih ekranı açılacak. Öğrencinin önüne "Sınava girdim sınavla yerleşmek istiyorum" ekranı açılacak. Sınavla öğrenci alan okullardan 5 tercih yapılacak..AYnı sistemde ikinci ekran daha açılacak. Bu ekran da sınavla yerleşememesi durumundagidebileceği adrese dayalı okullar açılacak. Buradan da 5 tercih yapacak yani toplam 5+ 5, 10 tercih yapmış olacak öğrenci.
 
Özel okullarda Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı sınav puanı ile öğrenci alacaklar. Yusuf Tekin, özel okulların da e-okul sistemine dahil edileceğini söyledi. Puan türü tek olacak yani sınav sonuçları farklı puan türlerinde açıklanmayacak. Sistemde özel okullar için Temmuz'da kayıt ekranı açılacak. Sonuçlar açıklandıktan sonra bu sistem üzerinden kayıt alacaklar. Ayrıca ikamet için 6 ay şartı da aranmayacak.

Kaynak: cnnturk.com.tr

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri