ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 19-11-2017 01:41   Güncelleme : 20-11-2017 01:36

Öğretmenin saygınlığını ve dersin kalitesini giyim tarzına bağlayan Vali'ye mesajlar

Ordu Valisi Seddar Yavuz: ''Maalesef üzülerek söylüyorum ki, bazı öğretmenlerin giyim tarzları, ne öğrenci üzerinde, ne de toplumda bir saygı uyandırmıyor'' dedi. Vali Seddar Yavuz daha önce öğretmene kötü davranan müdürle çalışmam demişti. Önce öğretmene sahip çıkan sözleri ile öğretmenlerden beğeneni toplayan Vali, kıyafet yaklaşımı ile bolca eleştiri aldı.

Öğretmenin saygınlığını ve dersin kalitesini giyim tarzına bağlayan Vali'ye mesajlar

Vali Seddar Yavuz,  ‘Güvenli Okul, Güvenli Eğitim’ projesi kapsamında, okulların, öğretmen ve öğrencilerin sorunlarını, sıkıntıları ve ihtiyaçlarının yerinde tespit etmek, öğretmenlerden beklentilerini dile getirmek amacıyla okulları ziyaret etti.

Vali Yavuz, ziyaret ettiği okulun toplantı salonunda, okul yöneticileri ve öğretmenlerle toplantı gerçekleştirdi.

 “Serbest Kıyafetin De Bir Ölçüsü Var. Kuralsızlık, Kural Haline Gelmiş”
 
Vali Seddar Yavuz, öğretmenlerin topluma örnek olması gerektiğine de vurgu yaparak, “Öğretmenlerimiz, öğrencilerin ve toplumun rol modelidir. Toplumda saygın bir yeri vardır. Bu saygınlığını ve öğretmenlik mesleğinin itibarını korumak, her öğretmenin vazifesidir. Maalesef üzülerek söylüyorum ki, bazı öğretmenlerin giyim tarzları, ne öğrenci üzerinde, ne de toplumda bir saygı uyandırmıyor. Sınıfta sohbet ettiğim öğrenci, ‘öğretmenin sokaktaki vatandaştan farkı olmalı’ diyor. Bu durum sürdürülebilir değil. Buna bir çeki düzen vermeliyiz. Özgürlük kavramını doğru algılayıp, uygulamıyoruz. Kuralsızlık, kural haline gelmiş. Eğitim kurumlarımız adım adım anarşiye doğru gidiyor. Bir ay yıkanmamış, yırtık kot pantolonla derse giren öğretmen, öğrencisine ne verebilir? Nasıl bir saygı uyandırabilir?  Her şeyden önce insanın kendisine bir saygısı olmalı. Öğretmen pejmürde bir kıyafetle okula gelmemeli. Serbest kıyafetin de bir ölçüsü ve sınırı olur. Serbest kıyafet uygulaması suiistimal boyutuna varmış durumda. Bunun bir de toplumsal kabul boyutu var. Türk toplumu, bu tip bir öğretmen istemiyor. Atalarımız bile, ‘insanlar kıyafetleriyle karşılanır, fikirleriyle uğurlanır’ demişler. Onun için bundan sonra bu kıyafet meselesine daha çok dikkat edeceğiz” dedi.

İşte Egitimhane.com web sitesi üyesi öğretmenlerin yaptığı yorumlar:

suatin
18 Kasım 2017 18:05
 
Bizlerde valiler gibi klimalı, laminantlı son sistem lüx odalarımızda otursak grant tuvalet giyinmeyi biliriz. Ancak 500 600 lira para verip aldığım takım elbiseye çocuk bir sarılıyor sümük üzerinde kalıyor. 200 lira verdiğimiz ayakkabıya teneffüste en az 5 10 çocuk basıyor. Kapıya takılıp derisi yırtılan 2 tane ayakkabı öylece duruyor.

İnsanları kıyafetleriyle yargılamamayı bu halk öğrenmelidir. Bana takım giydiğim için değil öğretmen olduğum için saygı duyulmalıdır.

Takım elbiseyle beden dersi resim dersi yapılmaz. Bahçede oyun oynanmaz. Sırf konuşmuş olmak için konuşan bir vali bir kişi de öğretmenlere sormuyor siz hangi kıyafette rahat ediyorsunuz diye...!

Ben müdür yardımcısıyım. Kalorifer tesisatı döşüyorum, toner dolduruyorum, tıkalı tuvalet açıyorum, lavabo hortumu değiştiriyorum, sıra taşıyorum masa taşıyorum. Kusura bakmasınlar da bu işleri torpille okullara gönderilen hizmetliler yapmıyor. Kapının kolu kırılıyor ben bilmem diyor lavabo tıkanmış ben bilmem diyor ben bunların hepsine okula usta çağırsam bu vali bana ödenek veriyor mu tabi ki vermiyor. Yazacak çok şey var da ne okuyan ne anlayan ne de çözmeye çalışan var.

kenna
18 Kasım 2017 23:16
 
Yıl olmuş 2017 halen saygıyı başarıyı sayginiligi kılık kıyafette arıyoruz. 2. Dunya savasini yasamis bircok devlet şu anda dünyanın super güçleri arasında. Biz halen birbirimizin kıyafeti ile uğraşıyoruz. Yetmedi mi birileri başörtü ile uğraşır, birileri eteğin kısalığı uzunluğu ile uğraşır. Kıravat takarak ütülü kumaş pantolon giyerek hangi füzeleri ürettik. Hangi uçakları yaptık. Hangi bilimsel buluşları gerçekleştirdik. Öğretmenimi rahat bırakın. Mesleğini rahat ve verimli bir şekilde yapsın.

rdnzv
18 Kasım 2017 19:04
 
Egitimin içeriğine baksinlar, görüntü iyi olsa ne olur? Egitim yapboz tahtasına dönmüş 15 yilda 7 bakan onca sistem denenmiş. Daha da değişiyor.Eğitimin icinden gelen bakan vali istiyorum.Daha çok şey yazılır da ne bi şey değişir ne de böyle haberler biter. Önüne gelen öğretmene işini öğretmeye kalkıyor.!

aretias28
18 Kasım 2017 18:02
 
masa başı mesleğimiz yok.heryere araçla gitmiyoruz.sürekli hareket halindeyiz.onun icin yasasin serbest kıyafet.

ssszmzh
18 Kasım 2017 19:01
 

Evet, her şeyin olduğu gibi serbest kıyafetin de ölçüsü var. Sallamanın da bi ölçüsü olmalı. Bir ay yıkanmamış öğretmen nedir, Allah aşkına. Söylenecek laf mı bu!

Facebook Sayfamızdaki yorumlardan...

Şafak Ahmet Sağlam Kim takar ordu valisini...
"Ye kürküm ye" demiş Nasrettin hoca
"Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok, ne elbiseler gördüm içinde insan yok" demiş Celalettin Rumi.
"Eşeğe altın semer vursan ..." demiş dedelerimiz. Anlayana.

Deniz Özge Karabulut Mafya da ceket giyiyor kravat takıyor politikacılar da öyle çok saygın dürüst ve işlerini iyi yapıyorlar ondan. Kaliteyi AMBALAJA bağlayan insanlar geri kalmış ülkelerin sorunu maalesef...

Fatih Belgemen Öğrenci bakıyor öğretmeni kendinden kötü giymiş, saç sakal karışmış ayağında kot pantolon, kazak. Tabii o dersi ciddiye almaz.

Asiye Seven Topal Okullarda saçlı sakallı müdürler var onlara ne demeli

Ersin Can Ahmet Naç diye bir sınıf öğretmeni var öğretmenlikte devrim yapan bir kardeşimiz sakalı var ve spor elbise giyiyor ama 10 numara öğretmen

 

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri