OKUL
Giriş Tarihi : 17-11-2017 10:32   Güncelleme : 24-12-2017 15:01

İmam Hatipte iğrenç olaya göz yuman idarecilere, maaş kesimi cezası

Adıyaman Gerger'deki imam hatip lisesinde 18 çocuğun yaşadığı istismar olayı olmuştu. davada mahkemeye sunulan müfettiş raporunda hizmetliyle çocukların aynı yerde yatmasına izin veren okul yönetimi öğrencilerin hizmetliyle yan yana yatarken çekilen fotoğrafları da görmezden gelmiş. Müdür ve yardımcılarının tecavüze göz yummalarına verilen ceza ise 1 günlük maaş kesintisi.

İmam Hatipte iğrenç olaya göz yuman idarecilere, maaş kesimi cezası

Gerger’deki okulda 18 çocuğun bir hizmetlinin tecavüzüne uğradığı davada mahkemeye sunulan müfettiş raporu acı gerçeği ortaya çıkardı.

Hizmetliyle çocukların aynı yerde yatmasına izin veren okul yönetimi, öğrencilerin hizmetliyle yan yana yatarken çekilen fotoğraflarını da görmezden gelmiş. Müdür ve yardımcılarına verilen ceza ise bir günlük maaş kesintisi.


Hizmetliyle çocukların aynı yerde yatmasına izin veren okul yönetimi, öğrencilerin hizmetliyle yan yana yatarken çekilen fotoğraflarını da görmezden gelmiş
 
4 yıl o lisede görev yaptı
 
Gerger İmam Hatip Lisesi'nde hizmetli olarak görev yapan Mehmet Sait G.’nin 2013-2016 yıllarında 18 çocuğu istismar etmesi ve 15 yaşından küçük iki çocuğa tecavüz etmesine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu’nca hazırlanan rapor dava dosyasına girdi. Rapora göre Mehmet Sait G., 2012’de Gerger Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne atandı ve 14 Ekim 2016’ya kadar bu görevde kaldı.
 
Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre Mehmet Sait G., Kasım 2013-Şubat 2015 tarihleri arasında kesintisiz biçimde lise binasının üçüncü katında yer alan pansiyonda öğrencilerle birlikte kaldı. Yasak olmasına rağmen öğrencilerle aynı yatakhaneleri paylaştı. Hatta geceleri kimi öğrencilerin yanına yatarak veya hafta sonları temizlik gerekçesiyle yurdu boşalttırıp birlikte olacağı çocukları yurtta alıkoyarak, istismarda bulundu.
 
Çocuklar ya akraba ya da aynı köyden
 
Bazı çocuklara ise kaloriferi yakma bahanesiyle kazan dairesine indirerek tecavüz etti. Şubat 2015’te tek tek ya da birkaç kişilik gruplar halinde eve götürdüğü öğrencilere tecavüz etti. 12-17 yaşlarındaki çocukların birbirleriyle akraba ya da aynı köyden oldukları saptandı. Bu süreç boyunca öğrencileri elle taciz ettiği,
 
Müdürün savunması: Kalacak oda bulunmadığı için...
 
O dönem okulda müdürlük yapan Mehmet Arif Çetinkaya, Mehmet Sait G.’nin yurtta bekçi olarak kalmasına izin verdiğini, bu kişinin de kahvaltıya, temizliğe ve kalorifere baktığını anlattı. Ancak öğrencilerle yan yana yattığı ve istismarda bulunduğunu duymadığını söyledi. Yardımcısı İlhan Bolat “Öğrencilerin bulunduğu koğuşa yatak sererek yatardı” dedi. Mehmet Öztürk de “Hizmetlinin kalacağı oda bulunmadığı için çocuklarla aynı koğuşta kalıyordu. Bu durumu yadırgadım ama yurdun bütün işlerini yürüttüğü için müdür tarafından izin verildiğini söylediler” dedi.
 
Öğrenci: Müdür ve müdür yardımcısına gösterdik
 
Tanık olarak dinlenen ‘Kod 28’ numaralı öğrenci Mehmet Sait G. ile bir öğrencinin bitiştirilmiş ranzalarda yan yana uyudukları anın fotoğrafını Müdür Çetinkaya ile Müdür Yardımcısı İbrahim Halil Duran’a gösterdiğini belirterek, “İbrahim Hoca ‘Bununla ilgili art niyet aramaya gerek yok’ dedi” şeklinde konuştu.
 
İdari soruşturma sonunda Müdür Çetinkaya ile altı müdür yardımcısı ve öğretmene “Kasıtlı olarak görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasları yerine getirmemek” maddesinden bir günlük maaş kesim cezası verildi. Çetinkaya’nın görevine son verildi. Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan Mehmet Sait G. ile ilgili davaya cuma günü devam edilecek.

Kaynak: Cumhuriyet

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri