ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 16-11-2017 18:58   Güncelleme : 16-11-2017 20:00

Bir Öğretmen Ayaz Bebeğin ve Onlarca Hastanın Umudu Oldu

Sen Kan Verdim Sanırsın, Aslında Can Verirsin!

Bir Öğretmen Ayaz Bebeğin ve Onlarca Hastanın Umudu Oldu

Erzurum/Çat yatılı bölge ortaokulu Görsel sanatlar Öğretmeni Ömer DİNLER sosyal medyada sık sık rastladığımız ve maalesef çoğu zaman sadece bakıp üzüldüğümüz ve sonraki habere geçtiğimiz, Acil ilik ve kan nakli haberini görünce okuyup üzülmekle kalmadı. Önce okulundaki tüm öğretmen ve çalışanları, sonrada tüm ilçede Kök hücre ve kan bağışı seferberliği başlattı. Kendisini yalnız bırakmayan Erzurum Kızılay Kan Bağışı Merkezi çalışanları da bu seferberliğe destek oldular ve bizzat araçları ile gelerek okullarda ve ilçede bilgilendirme yaparak kan ve kök hücre bağışı toplanmasına destekte bulundular.

Ulusların ışığı ve mimarı öğretmenlerdir ve Öğretmenlerin yetiştirdiği nesiller bizi kurtaracaktır. Doğuda bir öğretmen bir ışık yaktı umuda, iyiliğe, empatiye ve birliğe dair. Görmemezlikten gelmedi bu sefer bir annenin haykırışını, bir yavrunun çaresizliğini. İlçe Kaymakamı ve tüm çalışanları da bu seferberliğe bizzat destek olarak Kan ve Kök hücre bağışçısı oldular ve destek verdiler.

Çat Kaymakamı Saadettin Doğan’ın en ön safta kan vererek örnek olması, ilçedeki vatandaşlarımızın da kan vermesine ve kök hücre bağışçısı olmasına vesile oldu. Ayrıca Kök Hücre bağışı noktasında toplumumuzdaki yanlış algılar da Kızılay çalışanlarınca yapılan seminer ve sunumlar ile açıklığa kavuşturuldu.

Görsel Sanatlar öğretmeni Ömer Dinler başlattığı bu iyilik kıvılcımı ile ilgili şunları söyledi;

“Sen Kan verdim sanırsın, aslında can verirsin bir annenin umuduna, bir çocuğun yarınlarına, bir hastanın hayallerine. Ülkemizde ve dünyada binlerce insan Kök hücre tedavisi için uygun donör bekliyor ve maalesef birçoğu buna ulaşamıyor. Hâlbuki onları kurtaracak olan şey senin, benim damarlarımda dolaşıyor. Ve bunu paylaşmak bizlerden hiçbir şey eksilmeyeceği gibi bir insanın hayatının kurtulmasına sebep olacak beklide. Bundan daha güzel ne olabilir ki hayatta. Bir insanın hayatını kurtarmak, bir annenin feryadını dindirmek, bir çocuğun yüzünü güldürmekten ve yeniden arkadaşları ile oynamasını sağlamaktan daha mutlu ne edebilir ki insanı. Ayaz bebeğin annesinin feryadını sosyal medyada okuduğumda arkadaşım Burcu Cunnen ile ne yapabiliriz diye düşündük. Sosyal medyada beğenip paylaşmak inanın sadece vicdan rahatlatmak olacaktı. Daha fazlasını yapabilirdik elbette, mutlaka bir şeyler olmalıydı dedik. Bizler zaten Kök Hücre bağışçısı idik. Burcu Ayaz bebeğin annesi ile irtibata geçti hemen, bende okulda ve çevremdeki arkadaşlarım ile bu konuyu masaya yatırdım ancak herkes gibi bende çok fazla bilgi sahibi değildim. İnternetten ulaştığım bilgiler ile arkadaşlarımı bilgilendirdim ancak yeterli olmadı. Herkes naklin cerrahi bir operasyon olduğunu, örneğin ise farklı yöntemler ile alındığını sanıyordu. Hemen Kızılay’ı aradım ve onlardan bilgi aldım. İtiraf etmeliyim ki beklediğimden çok daha fazla bir ilgi ve alaka gördüm. Ben onlara yapmak istediğim şeyi anlatınca severek yardım edeceklerini hatta hemen gelerek bizzat bilgilendirme yapabileceklerini söylediler. Öylede oldu, hemen okulumuza davet ettik. İlk olarak okulumuzda öğretmen arkadaşlar ile bizleri bilgilendirdiler. Daha sonra İlçe kaymakamlığına ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne giderek onlara da bahsettik bu bağış kampanyasını.  Onları da son derece heyecanlandırdı bu durum. Hatta Kaymakamımız Saadettin Doğan ilk kan bağışını ben yapacağım kesinlikle diyerek bizleri destekledi. Öylede yaptı, ilk kanı ondan aldık. Sonrada okulumuzdaki öğretmenlerden ve okul çalışanlarından. Devamında da Çat ilçemizdeki insanlar bu çağrımızı sessiz kalmadılar ve seferber oldular Ayaz bebek ve onun gibi kök hücre ve kan tedavisi bekleyen tüm hastalar için.

Biraz empati, biraz iyilik. İnsanları mutlu etmek için yeterde artar bile. Düşünsenize bir insanın hayatını kurtarmaktan daha değerli ne olabilir ki yaşamımızda. Okulumdaki öğretmen arkadaşlarım, ilçem, kaymakamım bu çağrımıza kayıtsız kalmadılar. Hepsine buradan sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Şimdi sıra diğer okullarda ve diğer öğretmenlerde. Tüm okulları öğretmenleri ile birlikte Kök Hücre ve Kan bağışçısı olmaya davet ediyorum. Bilgi ve tecrübeleri ile ulusların geleceğini yetiştirdikleri gibi, kanları ileride tedavi bekleyen hastalara can olmaya çağırıyorum hepsini.  Bu bağış zincirini her ilçede, her okulda yaygınlaştırarak büyük bir farkındalık uyandıracağımıza ve birçok hayata yeniden can olacağımıza eminim. ”dedi.

Resmini paylaştığım bebeğim ismi Ayaz ve ilik kanseri.. ilik nakli bekliyor.. Bizler annesine sosyal medya üzerinden ulaştık ve irtibata geçtik.. bir kampanya başlatarak Ayaz bebek ve onun gibi binlerce nakil bekleyen hasta için ilik nakli kampanyası başlattık.. okulları öğretmenleri ile birlikte toplu olarak ilik nakli için donör olmaya davet ediyoruz.. Ayaz bebek başta olmak üzere ülkemiz ve dünyadaki diğer tüm ilik nakli bekleyen hastalar için..bu sosyal sorumluluk projesinde yer almak istemez misin.. yapmamız gereken kızılayın kan verme otobüslerinde 3 tane küçük tüp kan vermek ve form doldurmak.. bu seferberliği Erzurum/Çat da Görsel Sanatlar öğretmeni başlattı ve hızla Türkiye deki birçok okul destek oldular ve bu seferberliğe katıldılar..

Zaman ; Ayaz bebek ve onun gibi binlerce hastaya umut olma zamanı !

guncelegitim.com - Özel Haber

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri