OKUL
Giriş Tarihi : 16-11-2017 13:41   Güncelleme : 21-11-2017 22:45

Öğretmen, öğrencinin adını günah diye yasaklayınca!..

İstanbul Beykent Adem Çelik İlköğretim Okulu'nda skandal bir olay yaşandı. Bir öğretmen, ''İrem'' adını günah diye yasakladı.

Öğretmen, öğrencinin adını günah diye yasaklayınca!..

İstanbul Beykent Adem Çelik İlköğretim Okulu'nda yaşanan skandal olay, Ekşi Sözlük üzerinden bir öğrenci velisi tarafından duyuruldu.

Sol'un haberine göre; olay şöyle gelişti:
"istanbul beykent adem çelik ilköğretim okulunda 4. sınıf öğretmeni bu sene yeni geldi okula. ilk günler oğlum "anne lütfen gelirken dövmelerini kapa gözükmesin" gibi şeyler diyordu. allah allah diyordum, herhalde öğretmen kapalı diye çocuk çekindi diye düşündüm, pek önemsemedim. fakat günler geçtikçe oğlum okula gitmek istemedi, ders notları inanılmaz düştü ve psikolojik olarak rahatsızlandı. 

Bugün olayları tam olarak öğrendim. sıkıntı sadece benim oğlumda değilmiş. şöyle bir gözünüzün önüne getirin; bir öğretmen çocuklara eğitim vermek yerine dinle korku vermeyi tercih ediyor. örnek vereyim; 
"evinizde kedi köpek varsa o eve melek girmez, namaz kabul olmaz."
"bebeklerin ismini babaanne koyar, başkası koyarsa günaha girer."
"hasta olup okula gelmezseniz beyniniz küçülür, dersleri anlamazsınız"
 
Bunun gibi cümleleri gün içinde sürekli tekrarlayan bir öğretmen. bunlar bile korkunçken bugün duyduğum şey kafamdan kızgın sular dökülmesine sebep oldu. 

Direk bir velinin sınıf grubuna attığı mesajı yazıyorum;
"ya arkadaşlar siz şimdiye kadar hiç irem isminin günah olduğunu duydunuz mu? ben yeni duyuyorum. öğretmen kızımın isminin söylenmesini yasaklamış, sahte cennet demekmiş. böyle rezaleti ilk defa yaşıyorum, kızım ağlıyor. her şeyin günah olduğunu söyleyen bir eğitimci ne verecek bu çocuklara çok merak ediyorum." 

Bunu okumamla dünya başıma yıkıldı. bu çocuk sır bu yüzden nasıl ötekileştirilmeye, değersizleştirilmeye çalışılabilir? ve eşitlik sağlaması gereken bir eğitimci tarafından? çok ironik değil mi? 2017 yılında bir ismin günah olduğunu söyletip yasaklatıyor. ve bunlar gibi yüzlercesi bizim çocuklarımızı korkuyla, baskıyla okutarak, beyin yıkayarak bambaşka hallere getiriyorlar. 

Bu durumu gerek medyaya, gerek milli eğitim bakanlığına ve savcılığa kadar taşıyacağım."

Kaynak: haber.sol.org.tr

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri