TEKNOLOJİ - YAZILIM
Giriş Tarihi : 21-10-2017 11:54   Güncelleme : 21-10-2017 12:06

Windows 10' un Sinir Bozucu 8 Hatası ve Çözümleri!

Windows 10, ilk indirilmeye sunulduğu tarihlerden beri kullanıcılara çeşitli konularda sorunlar yaşatıyor. Birçok programla, driverla ve yazılımla sorunu olan Windows 10, hala devam eden bir güncelleme döneminin içerisinde. Microsoft'un Windows 10'dan başka bir işletim sistemi çıkartmayacağı ve piyasadaki varlığını sadece Windows 10'u güncelleyerek sürdüreceğini bildirmesinden sonra bu işletim sistemini geliştirmek adına yürütülen çalışmalar hız kazandı ve Windows 10'u yükleyen kullanıcı sayısı arttı ancak hala Windows 10'un mükemmel olduğunu söyleyemeyiz. İşte Windows 10'da karşılaştığınız ve muhtemelen sinirinizi en çok bozan 8 hata ve çözümleri;

Windows 10' un Sinir Bozucu 8 Hatası ve Çözümleri!

 1- DVD Oynatamama Hatası



Bu hata Windows 10 kullanıcıları DVD taksa bile işletim sisteminin DVD'yi görmemesinden dolayı kaynaklanıyordu. Bilgisayarların en temel özelliklerinden birisi olan disk okuma özelliğinden mahrum kalan kullanıcılar, doğal olarak sinirden çılgına dönüyorlardı.
 

 Çözüm:

 Sorunun nedeni Windows 10'un DVD oynatabilmek için gerekli olan güncellemeyi sonradan elde etmiş olması. Normalde ücretli olan bu güncelleme, eğer Windows 7'nin veya Windows 8'in herhangi bir sürümünden Windows 10'a geçiş yaptıysanız ücretsiz bir şekilde Microsoft Store'da indirmenizi bekliyor.
 

 2- Yazıcı Sorunu 



Yazıcı sorunu çoğu bilgisayarda yaşandığı gibi Windows 10 kullanan bilgisayarlarda da yaşanıyor. Eğer bu sorunu yaşıyorsanız sorunun kaynağı muhtemelen Windows 10'un gerekli driver'a sahip olmamasıdır.
 

 Çözüm:

Denetim Masası'na girin ve buradan yazıcının kaldırılmasını sağlayın. Markasına ve modeline göre yazıcının sitesine giriş yapın ve driver'ı indirin.
 

 3- Düşük Hafıza Sorunu



Windows 10 kullanıcılarının yaşadığı sorunlardan birisi de hafıza alanlarının bomboş olmasına rağmen işletim sistemini düşük hafıza alanı uyarısında bulunması. 
 

 Çözüm: 

Bu sorunun kaynağı Windows 10 dosyalarının yüklenmiş olduğu dosyalardan dışarı çıkmak istememesi, yani tek bir alanda toplanmaları. Sorunu düzeltmek için Denetim Masası > Performans > Windows'un Görünümünü Ve Performansını Düzenle kısımlarına girin. Ardından bu kısımda bulunan "Tüm sürücüler için otomatik olarak  disk belleği dosyası boyutunu yönetmek" (Automatically manage paging file size for all drives) seçeneğini kapatın, Windows 10'un yüklü olduğu diski seçin (muhtemelen C:) ve "Özel Boyut" seçeneğini seçin. Bu noktadan sonra en büyük ve en küçük dosya boyutunu kendiniz ayarlayabilirsiniz.
 

 4- Kısayolların/Dosyaların Yanlış Uygulamayı Açması



Bu hatanın yaşanmasının nedeni Windows'un önceki sürümünde dosyaların açılması için farklı bir uygulama atamış olmanızdır. İşletim sistemi yenilenince atanmış olan uygulamayı unutur ve bulduğu herhangi bir uygulamayı açar.
 

 Çözüm: 

Windows 10'a uygulamanızı yükledikten sonra açmak istediğiniz dosyaya sağ tıklayın ve "Birlikte Aç" seçeneğinden uygulamanızı seçin.
 

 5- Microsoft Edge'in Favorileri Silmesi



Kullanılan internet tarayıcınızı Edge olarak ayarladıktan sonra favorilerin silinmesi olası bir sorundur ancak çözümü çok basit.
 

 Çözüm: 

Microsoft Edge favorileri kendi bünyesine aktarabilir. Önceki kullandığınız tarayacınızda bulunan favorileri geri kazanmak için Edge'i açın, menüden "Favorileri Aktar" kısmına tıklayın ve önceden kullandığınız tarayıcıyı seçin.
 

 6- Windows 10'un Eskiye Göre Yavaş Açılma Sorunu



Windows 10 yüklemenizin üzerinden birkaç ay geçmesinin ardından yavaşlamış gibi gelebilir çünkü ilk yüklediğiniz an işletim sistemi anında açılır. Neyse ki bu sorun işletim sisteminden değil kullanıcıdan kaynaklanıyor.
 

 Çözüm:

Windows 10'un geç açılmasının nedeni başlarken karşınıza çıkan uygulamalardır. Zaman içerisinde yüklediğiniz ve bilgisayarınızı doldurmaya başlayan bu uygulamalar, Windows'un bilgisayarı hızlı başlatmasını engelleyecektir. Uygulamalar içerisnde kullanmadıklarınızı "Windows ile otomatik şekilde açılsın" şeklinde ayarlamayın. Bunun için Görev Yöneticisi'ne başvurabilirsiniz ve "Başlangıç" kısmından istemediğiniz uygulamaları devre dışı bırakabilirsiniz.
 

 7- Windows 10'un Hatalı Güncelleme Yükleme Sorunu



Bu sorun Microsoft'un Windows 10 yazılımını yaparken sisteme kattığı en kullanışsız özellikten ortaya çıkmıştır. Bilgisayarınıza zorla yüklenen hatalı güncellemelerden kurtulmak adına bir virüs programına ihtiyacınız olabilir.
 

 Çözüm: 

Güvenilir bir virüs programı yükleyin ve Windows bir güncelleme yapmadan önce bilgisayarınızı eski haline döndürebilmek için geri yükleme noktası oluşturun. Güncelleme sorunluysa bu sayede bilgisayarınızı geri döndürebilirsiniz.
 

 8- Bilgisayarınızın Sürekli Şifre İstemesi



Bilgisayarınızın başından 2 dakika kalkmanız halinde geri dönüşte şifre yazmaktan bıktıysanız bu güvenlik önlemini kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
 

 Çözüm: 

WINDOW + R'ye basın (Çalıştır uygulamasını açın) ardından "netplwiz" yazıp aratın. Karşınıza çıkan oturumlardan size ait olanı seçin ve "Kullanıcılar giriş yaptıkları sırada parolayı yazmalılar" tarzında yazı olan kısmı kapatın. Sistem bu işlemden sonra 2 kere şifrenizi soracak ve ardından değişiklikleriniz kaydedilecek.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri