SINAV
Giriş Tarihi : 18-10-2017 20:23   Güncelleme : 18-10-2017 20:23

Yıldırım: TEOG'un yerine gelecek sistemi 1 hafta içinde paylaşacağız

Başbakan Yıldırım, TEOG'un yerine gelecek yeni düzenlemenin detaylarını 1 hafta içinde paylaşacaklarını ifade etti.

Yıldırım: TEOG'un yerine gelecek sistemi 1 hafta içinde paylaşacağız
Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı ve Fahri Doktora Tevdi Töreni'nde konuştu. Yıldırım, "Propagandalar yapılıyor 'eğitim sistemi alt üstü' oldu. Bunların hiç birisi gerçekle ile bağdaşmıyor. Bizim yapacağımız muhtemelen bir hafta içerisinde bunun detaylarını anne baba veliler ile paylaşmak. Yapacağımız şey TEOG'da da öğrencileri, sınav stresinden dolayı yanlış uygulamalarının önüne geçecek daha konforlu bir şey getiriyoruz" dedi.
 
 "BU SENE EĞİTİM BÜTÇEMİZ, 130 MİLYARI BULDU"
 
Eğitime verilen desteğe değinen Yıldırım, "Eğitime son 15 yılda aşağı yukarı 11 kat artış sağladık. Bu sene eğitim bütçemiz, 130 milyarı buldu. Artırmaya da devam ediyoruz. İktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana eğitimde kaliteyi, fırsat eşitliğini sağlamak için gayret gösterdik. 15 yıllık iktidar dönemimizde hükümetlerimizin önceliği hep eğitim oldu. Üniversite sayımız 76'dan 185'e çıktı. 110 binden fazla yabancı uyruklu üniversite öğrencisi var. Bunun en az 350 bin olması lazım. Ne kadar çok misafir öğrencimiz olursa hem üniversiteler para kazanır hem ömür boyu memleketimizin tanıtımını yapan gönüllü elçilerimiz olur" diye konuştu.
 
 "ÜNİVERSİTELERE GİRİŞ SADECE SINAVA ENDEKSLİ OLMAMALI"
 
Üniversiteye giriş sisteminde yapılan değişikliğe ilişkin Yıldırım şu ifadeleri kullandı: "Üniversitelerimizde bugünlerde sınav sistemine yönelik bir değişikliğe gidildi ve sistem basitleştirildi. Sınavlar bir günde iki oturum halinde tamamlanacak. Böylece sınav stresi biraz daha azalacak. Üniversitelere giriş sadece sınava endeksli olmamalı. Bütün kaderimiz o güne bağlanmamalı. Ortaokuldan liseden itibaren oluşan bir başarı seviyesi belirleyici olmalı.
 
 BAHÇELİ 'SINAVLAR KALKSIN' DEDİ. SÖYLEDİĞİNE DİKKATLE BAKMAK LAZIM, DİKKATLE İNCELEYECEĞİZ
 
Dün Sayın Bahçeli 'sınavlar kalksın' dedi. Kendisi bir akademisyen. Bu nedenle söylediğine dikkatle bakmak lazım, dikkatle inceleyeceğiz. Lise mezunları ile üniversitelerin alacağı öğrenci sayısı birbirine eşit. 2 milyon 400 bin geçmiş yıllardan gelen öğrencilerimiz var. Bunlarla ilgili bir çözüm üretmemiz lazım. Orta ve uzun vadede sınavın yegane belirleyici olacağı yöntemden de şartlar oluştuğunda vazgeçilebilir."
 
 "TEOG YERİNE GELECEK SİSTEMİN DETAYLARINI BİR HAFTA İÇERİSİNDE PAYLAŞACAĞIZ"
 
TEOG yerine gelecek sisteme ilişkin Yıldırım şöyle konuştu: "TEOG bu seneden itibaren uygulanmayacak. Bunun üzerinden çeşitli tezviratlar, propagandalar yapılıyor. 'Eğitim sistemi alt üst oldu' deniliyor. Bunlar gerçekle bağdaşmıyor. Öğrenciler okumaya devam ediyor. Bizim yapacağımız bir hafta içinde bunun detaylarını anne, baba ve velilerle paylaşacağız. Yapacağımız şey TEOG'ta da öğrencileri sınav stresinden dolayı yanlış yapmalarının önüne geçecek daha konforlu bir şey getiriyoruz.
 
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri